A japán IKEA egy aprócska lakást ad ki, aminek a bérleti díja kevesebb mint 300 forint/hó

Amennyiben Japánban szeretnénk élni, egy lépést, a bútorvásárlást kihagyhatjuk a költözési procedúrából. Ugyanis az ázsiai szigetországban közvetlenül az Ikeától bérelhetünk lakást – ráadásul elég kecsegtető áron.

A költözést követően – vagy már megelőzően – sokan azonnal a legközelebbi IKEA áruházba látogatunk, hiszen a svéd bútoróriás arról ismert, hogy stílusos, funkcionális és megfizethető termékeket kínál. Azonban a Japánban élő vásárlók mostantól ezt a lépést nyugodtan elfelejthetik, mivel közvetlenül az áruházlánctól bérelhetnek, természetesen bútorozott lakást. Az Insider beszámolója szerint az IKEA verhetetlen áron, havi 99 japán jenért (körülbelül 283 forintért) kínál egy apró lakást Tokióban.

A Shinjuku városnegyedben található mikrolakás célja, hogy az IKEA szemléltesse, termékei milyen praktikusan illeszkednek a kisméretű otthonokba is. A 10 négyzetméteres, kétszintes lakás első emeletén a lakók egy étkezőasztallá alakítható kompakt íróasztal mellett dolgozhatnak, vagy egy ággyá alakítható mini sarokkanapén pihenhetik ki a nap fáradalmait. Ezen a szinten egy sarokkonyha, egy mosógép , valamint egy zuhanyzóval és WC-vel ellátott fürdőszoba is rendelkezésükre áll. A lépcsőn felérve, a második szinten egy kényelmes ágy található. A lakásban néhány szekrény is helyet kapott, így a felső tér egy komplett hálószobának tekinthető. Az IKEA kifejezetten olyan bútorokkal rendezte be a lakást, amelyek a korlátozott tér ellenére sem teszik zsúfolttá a szobák összhatását. A legpraktikusabb elemek közé egy moduláris polcrendszer tartozik, amely a bejárattól egészen a második szintig nyúlik, illetve egy kerekekkel ellátott asztal is található a mini lakásban, ami igény szerint könnyen áthelyezhető.

Azonban nem a letisztult, minimalista stílus teszi igazán figyelemfelkeltővé az IKEA ajánlatát. A legvonzóbb szempont egyértelműen a lakás bérleti díja: havonta mindössze 99 jen, vagyis nagyjából 283 forint az ára. Bár az összeg nem tartalmazza a rezsi költségét, még így is nyugodtan kijelenthetjük, hogy Budapesten közel sem találunk hasonló áron kiadó lakást, de még szobát sem. Ugye nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek hirtelen kedve támadt Tokióba költözni? 

Forrás: Mental Floss
Nyitókép: IKEA

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: