A japánok szerint mindenkinek van egy saját színe, ami meghatározza a személyiségünket

Vajon létezik egyetlen szín, ami meghatározhat bennünket? A japánok szerint igen: a születésnapunk színe.

A színek a mindennapi életünk elválaszthatatlan részei. Használjuk őket az öltözködésben, a lakberendezésben, a gasztronómiában. Némelyikhez vonzódunk, míg más árnyalatok ellenérzést váltanak ki belőlünk.

A tudósok minden korban elismerték, hogy a színek hatással vannak a testi és a lelki jólétre. Celsus, az I. században élt római orvos, színes bőrtapaszokat használt gyógyító eszközként. Az I. világháborúban színeket alkalmaztak a sokk kezelésére. De Johann Wolfgang von Goethe, a 18. századi német író is sokat foglalkozott a színek kutatásával és megértésével. Színtan című munkájában kifejti, hogy a színek fontos szerepet játszanak az életünkben, és hatással vannak a kedélyállapotunkra is. A színterápia és a színtanácsadás is népszerű módszerek, amik az önismeretben új ajtókat nyithatnak meg számunkra.

Mindannyian szeretnénk egyre többet tudni a személyiségünkről, és jobban érteni önmagunkat. Ez a japán diagram most a segítségünkre lehet ebben. A táblázatban az év minden napjához színeket rendelnek, és azokhoz további tulajdonságokat. A táblázat tartalmazza az év mind a 365 napját, illetve a szökőévek, plusz egy napját, a február 29-ét is, és mindegyiket összekapcsolja egy úgynevezett színkóddal, egy személyiségleírással, és az adott színárnyalat kulcsszavaival. Például az augusztus 30-án születettek színe az ultramarin kék. Ez a szín a festészet történetének egyik legfontosabb árnyalata, gazdag múlttal rendelkezik. Eredetileg egy ásványi festék volt, amit a lazurit nevű féldrágakőből állítottak elő. Az ultarmarint szokták még franciakéknek és pávakéknek is nevezni. A színhez a japánok a következő kulcsszavakat rendelték: anyaság, zene, elegancia. A hozzá tartozó személyiséget pedig így írja le: valaki, aki olyan dallamot játszik, ami megérinti a szív húrjait is.

Ha te is szeretnéd megtudni, hogy milyen szín tartozik a születésnapodhoz, akkor a teljes táblázat megtekintéséért kattints ide.

Forrás: Hunker
Nyitókép: Frans Sellies/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: