A John Lewis karácsonyi reklámja a jótékonykodásra hívja fel a figyelmünket 2020-ban

A vállalat a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt nem az ajándékozás, hanem a segítség örömét népszerűsíti tündérien megható kisfilmjében, és azt, hogy már egy apró gesztussal mennyi szeretetet adhatunk másoknak.

A karácsonyi készülődés hangulata talán nem is ragadhat minket magával igazán addig, amíg meg nem jelenik a John Lewis szívmelengető ünnepi reklámja, amelyet évek óta hatalmas várakozás és népszerűség övez. A vállalat 2018-ban még magát Elton Johnt is megnyerte az aktuális kisfilmjéhez, a tavalyi videóért pedig már csak azért is különösen rajongunk, mivel éppen Magyarországon forgatták. Az idei év, azaz a koronavírus-járvány azonban a John Lewis karácsonyi reklámjára is hatással volt, ugyanis ezúttal nem az ajándékozást, hanem a jótékonyságot és az egymásnak való segítséget helyezték előtérbe. Ennek a mondanivalónak adott csodálatos keretet a video hátterében szóló „A Little Love” (azaz „Egy kis szeretet”) című dal is Celeste-től.

A John Lewis 2020-as kisfilmjének története több apró, pár másodperces jelenetből áll, melyeket természetesen nem más, mint a kedvesség és az apró, figyelmes gesztusok kötnek össze – ez az, amit a szereplők térben és időben ugrálva átadnak egymásnak. Az alkotók pedig látványosan nem szabtak határt a jótékonyságnak, hiszen a 2 perces videóban az animált és a hús-vér karakterek folyamatosan váltják egymást, ám ez sem gátolja meg őket abban, hogy segítsenek a másiknak. (Ráadásul a pandémia miatt a kreatív-ipar is igencsak nehéz helyzetbe került, John Lewis pedig így 8 animációs művészt is felkarolhatott.)

A vállalat nem titkolt célja az volt a reklámmal, hogy népszerűsítsék a Give a Little Love elnevezésű jótékonysági kampányt, melyben 5 millió fontot (azaz közel 2 milliárd forintot) szeretnének összegyűjteni – ezzel 100.000 családot tudnának támogatni. Egy dologban biztosak vagyunk, ez a kisfilm nem csak karácsony idejére hagy majd nyomot bennünk – hiszen, ahogy a videó záró felirata is üzeni nekünk, együtt hatalmas változásokat hozhatunk létre a világban.

Forrás: The Guardian
Nyitókép: Youtube

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: