Kortyolj bele a művészetbe! Híres festők alkotásai kerültek fel az egyik ismert márka kávésdobozaira

Különleges kollekció született a Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria összefogásából: a Mizo Art Coffee által a művészet a mindennapokban is elkísérhet minket, ráadásul felkelti az emberek figyelmét a festészet és a történelem iránt.

A Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria együttműködésének hála egy igazán különleges sorozat kerül a polcokra: a harminc darabos Mizo Art Coffee kollekció dobozaira híres festők alkotásai kerültek fel. A kiválasztott festmények között Csontváry Kosztka Tivadar: Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban című művét, de Szinyei Merse Pál Majálisát is megtalálhatod.

Te melyik Mizót vinnéd magaddal? (Fotó: Instagram/@szeretemamizot)

Az ötletgazdák nem titkolt célja az, hogy ezzel az exkluzív megoldással felkeltsék a vásárlók érdeklődését a művészet iránt, éppen ezért még leírás is készült a dobozokhoz, amiben az adott alkotásról és magáról a kávéról is olvashatunk. De helyet kapott a honlapon egy kávékódex is, amiből rengeteg érdekesség derül ki.

Fotó: Instagram/@szeretemamizot

Sőt, ha ez nem lenne elég, még egy képzőművészeti pályázatot is hirdettek középiskolások számára: az osztályok azt a feladatot kapták, hogy alkossanak közösen egy minél nagyobb méretű műalkotást, majd csináljanak vele egy csoportképet! A pályaműveket október 30-ig várják, a jelentkezők között 4 db csoportos belépőjegyet és VIP tárlatvezetést osztanak szét a Szépművészeti Múzeumba vagy a Magyar Nemzeti Galériába.

Fotó: Instagram/@szeretemamizot

Nyitókép: Instagram/@szeretemamizot

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: