Mérsékeld a kütyüzést! A telefon kék fénye károsíthatja a bőröd

Védekezz tudatosan a korai ráncok ellen!

Telefonnal kelsz és fekszel? Ha sokféle technikai eszközt használsz a mindennapjaid során, nem árt, ha odafigyelsz néhány lépésre, hiszen a kütyük a bőröd minőségét is befolyásolhatják!

A modern kori nőknek már nemcsak a környezetszennyezés okozta káros hatások és a bőröregedés folyamata ellen kell küzdeniük, hanem az elektronikai eszközök által kibocsájtott kék fény ellen is  – ugyanis ez is befolyásolja a bőrfelszín állagát. Nem árt, ha mostantól tudatosan odafigyelsz ezekre a kedvezőtlen hatásokra!

Talán te is észrevetted már, hogy egyre több nagy márka új, kék fény elleni krémeket, szérumokat fejleszt, dob piacra. Ugyan a téma kiaknázásához még számos vizsgálat szükséges, az eddigi eredmények alapján elmondható, hogy a hosszú távú, nagy dózisú kék fény elősegítheti a ráncok kialakulását, csökkentheti a bőr rugalmasságát, valamint hatására hiperpigmentáció is kialakulhat.

 „Digital aging”

A különböző elektronikai eszközök túlzott használata egyfajta káros fény- és hőhatásnak teszik ki a bőrt. Ez azért is aggasztó, mert sokan nap mint nap számítógép előtt dolgoznak, ráadásul a szabadidőnkben is rengeteg időt töltünk valamilyen okoseszköz közelében.

A túlzott elektronikai eszközök használata nemcsak a szemnek, a bőrnek is árthat!

 Miért ártalmas a kék fény?

Ez a látható természetes fény legmagasabb olyan hullámhossza, amely tartalmaz lila és kék színt egyaránt. Káros szabadgyökök képződéséhez vezethet, amely látványosan gyorsíthatja a bőröregedés folyamatát. A legnagyobb problémát az esti kék fény jelenti, ugyanis sajnos legtöbbünk még az ágyban, lefekvés előtt is használja valamelyik elektronikai eszközét.

Este és az éjszakai alvás során is a közeledben van a telefonod?

Amennyiben igen, az azt jelenti, hogy a szervezet úgy érzi, még mindig nappal van, és ébren kell maradnia, ami az alvás minőségére is rossz hatással lehet. Az Estée Lauder nevű kozmetikai cég kifejezetten erre irányuló kutatásokat végzett. Az eredményeik alapján elmondható, hogy a kék fény nagy mértékben akadályozza a bőr természetes éjszakai regenerálódását.

Kifejlesztettek egy speciális szemkörnyékápolót, amely enyhít a környezeti tényezők negatív hatásain. Szerencsére nem ők az egyetlenek, mára több nagy márka készített hasonló, az elektronikus eszközök okozta károk elleni kencéket, így akár kozmetikai szerek segítségével is védekezhetsz. Emellett sokat tehetsz az ügy érdekében úgy is, ha a telefonod egy másik szobába teszed éjszakára, vagy kikapcsolva helyezed az éjjeliszekrényedre.

Te is magaddal viszed a hálószobába a telefonodat?

Hogyan védekezhetsz a kék fény káros hatásai ellen?

  • Használj rendszeresen speciális bőrápoló termékeket, amelyeket kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki.
  • Próbáld meg a minimumra csökkenteni az esti órákban folytatott okostelefonozást és a laptop előtt töltött időt.
  • Tedd éjszakai üzemmódba a telefonodat, vagy tölts le egy kékfény-szűrő alkalmazást!
Top 4 speciális bőrápoló:
– A Perfect World öregedésgátló szemránckrém fehértea-kivonattal (SPF 20), Origins
– Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex Synchronized Recovery kék fény ellen kifejlesztett termék, Estée Lauder
– City Skin Age Defense Broad Spectrum öregedésgátló krém (SPF 50), Murad
– Daily Defense Shield környezeti és kék fény hatás elleni krém (SPF 30), Elemis

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: