A kérdés, ami titkon mindenkit foglalkoztat: hány percig tart átlagosan egy aktus? (18+)

Mennyi az annyi?

Tudjuk, hogy hiba másokhoz méregetnünk magunkat, de tegye fel a kezét az, akit még sosem foglalkoztatott a gondolat, hogy vajon más pároknál hány percig tart egy együttlét. Fogadjunk, hogy a következő statisztikai adatoktól neked is leesik az állad!

Ha 2019-ben megkérdezünk 2000 felnőttet a szexuális tapasztalatairól, vajon mi derül ki? A SKYN óvszermárka kérdőíves felmérése szerint például az, hogy egy aktus átlagosan 28 percig tart. Szép szám, de vajon tényleg reális? Holly Richmond szexterapeuta szerint elrugaszkodott az eredmény, aminek az lehet az oka, hogy mindenki másként definiálja a szexet. Van, akinél az előjáték is beleszámít, így viszont reális lehet a közel félórás légyott. (Annak ellenére, hogy a kutatást végző óvszermárka sajtósa szerint a konkrét aktus időtartamára voltak kíváncsiak.) Így viszont adja magát a kérdés:

A behatolástól számítva hány perc átlagosan egy aktus?

Richmond szerint a 9 és 12 perc közötti számadat elég jól tükrözi a valóságot. Ezen felbuzdulva találtunk olyan kutatást is, ami alátámasztja a terapeuta becslését. Egy szexjátékokat forgalmazó cég 4400 vásárlóját faggatta ki a hálószobatitkaikról. A heteroszexuális pároknál átlagosan 19 perces egy együttlét, ami egy 10 perces előjátékból és egy 9 perces aktusból áll.

Így szexelnek mások:
A fentebb említett óvszermárka kutatásából szemezgettünk még pár érdekes adatot. A megkérdezettek átlagosan 18 éves koruk körül veszítették el a szüzességüket, eddig összesen 12 szexpartnerük volt, havonta 9 alkalommal szexelnek, és heti háromszor maszturbálnak. 57 százalékuk kutyapózban élvezi a legjobban a szexet, 46 százalékuk viszont a misszionáriusra szavaz. 65 százalékuk úgy gondolja, hogy igenis számít a péniszméret.

Még mielőtt pánikba esnél

A szakértő szerint, ha a szexről van szó, nincs olyan, hogy „normális”. A szexualitás igen széles skáláján mindannyian máshol mozgunk. Nincs szükség arra, hogy puszta számadatokkal beskatulyázzuk magunkat – nem is beszélve arról, hogy mint láthattuk, ezek gyakran csalókák lehetnek. Akárcsak a pornófilmek által közvetített ideálok. Két hivatásos pornószínész összevágott teljesítményéhez mérni a saját szexuális életed nevetséges gondolat. Egy a fontos: hogy te és a párod elégedettek legyetek az együtt töltött idővel. Ha képesek vagytok egymásra hangolódni, és kielégítő számotokra a szex, akkor felesleges az órát nézni!

És mi van, ha többre vágyom?

A gyors együttléteknek is megvan a varázsa, ráadásul a helyzet esetleges váratlansága például garantáltan fokozza az izgalmat. Persze ettől még teljesen érthető, ha hosszabb aktusra vágysz. Ebben az esetben igyekezzetek változtatni a szokásaitokon, hagyjátok el a kialakult rutint, és értelmezzétek újra az együttléteiteket. Egy kis kísérletezéssel nem veszíthettek semmit, viszont lehet, hogy megtalálod a módját, hogy hogyan lassítsatok a tempón.

Nyitókép: Pressmaster/Shutterstock
(health.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: