Gondolnád, hogy ez a kulcs a kielégítő szexhez? (18+)

Csevegés nemcsak előtte és utána, közben is!

Felpezsdítenéd a szexuális életed? A kutatók szerint az euforikus együttlétek titkát valójában mindannyian gyakoroljuk, de nem biztos, hogy a megfelelő időben. Hogy mi az? Hát persze, hogy a kommunikáció!

„Beszélj a partnereddel a szexuális életetekről!” – még a csapból is ez a jó tanács folyik. Egy új kutatás szerint viszont az nem elég, ha csupán szex előtt és után csevegtek: a legjobb, ha az aktus közben is beszédesek maradtok. Gondoltál már arra, hogy ettől is függhet az együttlétetek minősége?

Egy kis csevej -> őrjítő szex?

398 ember szexuális életét vizsgálták a Journal of Sex & Marital Therapy tudományos lapban megjelent kutatás során. Arra a kérdésre keresték a választ, hogy van-e összefüggés a szex közbeni verbális és nonverbális kommunikáció és a szexuális kielégülés között. És bizony van!

Minél többet kommunikál egy pár az együttlét alatt (beleértve a beszédet, a gesztusokat és a mimikát is), annál nyíltabb és eredményesebb a szexről folytatott általános párbeszédük, ez pedig több orgazmust jelenthet. A kielégülés hosszú távon kiegyensúlyozott szexuális élethez vezet, ez pedig a boldog párkapcsolat egyik alappillére. Ezt végiggondolva, több forog kockán, mint egyetlen szenvedélyes pásztoróra!

Én nem vagyok az a beszédes fajta, mit tegyek?

Az, hogy hogyan kommunikálsz szeretkezés közben, nagyban függ attól, hogy milyen a személyiségtípusod. Ha kényelmetlennek érzed, hogy szavakba öntsd az igényeid, ragadd meg a partnered kezét, és mutasd meg neki, mire vágysz.

„Azoknak a pároknak, akik nehezen beszélnek arról, hogy mi az, ami örömet szerez számukra az ágyban, a szexuálterapeuták azt javasolják, hogy a nonverbális kommunikációjukkal navigálják egymást aktus közben” – olvasható a kutatásban. 

Még egy jó tanács: dobjátok a forgatókönyvet!

Nem lehetséges, hogy az teszi unalmassá az együttléteteket, hogy görcsösen ragaszkodtok a hagyományos táncrendhez és a sztereotip nemi szerepekhez? Felejtsétek el az ezt így szoktuk”, a nőknek általában ez a póz tetszik”, azt olvastam, hogy így tovább bírják a férfiak” közhelyeket, és engedjétek szabadon a fantáziátokat! Az is sokat segíthet, ha beszélni próbáltok a rossz berögződésekről, innen könnyebb eljutni odáig, hogy megfogalmazzátok, mire vágytok pontosan, ez pedig már fél siker.

Nyitókép: gpointstudio/Shutterstock
(health.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: