A klasszikus kötet, amit el kell olvasnod a horoszkópod szerint

Épp a következő olvasmányodra vadászol, de semmi ötleted nincs, milyen könyvvel kapcsolj ki? Akkor ez a cikk neked szól!

Kos

Homérosz: Iliász

Az erős és irányító csillagjegy szülötteként olyan könyvekben merülsz el a legszívesebben, amelyben ezek a tulajdonságok fontos szerepet kapnak. A legnagyobb tekintélyű ókori görög eposz, a világirodalom egyik legjelentősebb alkotása egy pillanat alatt magával ragad, az emberek és az istenek csatájáról, Trója bukásáról is szóló kötet izgalmas olvasmány lesz számodra. Érdekesség, hogy a mű valamennyi európai eposznak alapmintául szolgált. Témája, szöveghelyei megjelennek számos más alkotásban is, többek között a Faustban vagy az Isteni színjátékban.

Bika

Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe

Bár a Szűzhöz és a Bakhoz hasonlóan te is földjegy vagy, nagyban különbözöl a többiektől. Elképesztően erős és nagyon gyakorlatias is vagy, viszont kedveled a szép dolgokat, figyelsz az esztétikumra, ezért Oscar Wilde regénye számodra igazán érdekes és lebilincselő olvasmány lesz. A kötet a külső és a belső szépség közötti különbségeket veti össze, a történet főszereplője Dorian naiv és gazdag fiatalember, akinek egyetlen vágya, hogy örökké szép és fiatal maradjon, ám egy nap belép a képbe a cinikus barát, Lord Henry Wotton, aki sok dologra ráébreszti.

Ikrek

Charles Dickens: A két város regénye

Kettős természeted van: egyszerre vagy kíváncsi mindenre és alkalmazkodó, ugyanakkor sokszor bizonytalan is. Gondolkodó típusként igyekszel minél több dolgot megtudni a világról. Nem is kérdés, hogy melyik az a klasszikus kötet, amit mindenképpen el kell olvasnod! Charles Dickens regénye egy nagy konfliktus két oldalát mutatja meg, két várost: Londont és Párizst és két férfit, akire lesújt a francia forradalom.

Rák

Henry James: A csavar fordul egyet

Itt az ideje egy szuper szellemsztorinak! Az amerikai realizmus atyjának, Henry Jamesnek a klasszikus regényében új nevelőnő érkezik egy angliai vidéki kastélyba. A két gyermekre vigyázó nevelőt rövid idő után fura és ijesztő látomások kezdik gyötörni, és miközben a történet egyre borúsabbá válik, a nő egyetlen dologra koncentrál, hogy a két gyermek biztonságban legyen. Ez tökéletes olvasmány lesz számodra, mivel a te életedben kifejezetten fontos szerepe van a családnak és annak, hogy megvédd azokat, akiket szeretsz.

Oroszlán

Mark Twain: Egy jenki Arthur király udvarában

Uralkodó csillagjegy vagy, ugyanakkor családközpontú. Imádsz a figyelem középpontjában lenni, és általában minden történetben a hőssel azonosulsz. Rendkívül karizmatikus vagy, éppen ezért lesz szuper választás számodra Mark Twain kötete. A szatírában egy jenki egy verekedés során súlyos ütést kap a fejére, és amikor magához tér a 6. századi Angliában találja magát, a legendás Arthur király udvarában. Mivel pontosan ismeri a jövőt, ezért mindenkit meggyőz arról, hogy ő valójában egy varázsló.

Szűz

Voltaire: Candide

A szatirikus regény először 1759-ben jelent meg, amely az abszurditás és a pragmatizmus csodálatos kombinációja a Szűz jegy számára. Egy igazi, két lábbal a földön járó, mindent elemző személyiségtípus vagy, aki nagyra értékeli azt, ha a másik egyenes és igazságos. Éppen ezért fogod nagyon szórakoztatónak és tanulságosnak találni a német ifjúról, Candide-ról szóló történetet, aki kalandjai során rájön néhány dologra az élettel kapcsolatban. A szarkasztikus stílusban megírt művet egyszerre tartod majd mulatságosnak, ugyanakkor sokat tanulsz is belőle.

Mérleg

E.M. Forster: Út Indiába

Az igazságosság és a harmónia megtestesítője vagy, akinek legfőbb életcélja, hogy az ellentéteket elsimítsa, és a nyugtalanító helyzeteket, konfliktusokat megoldja. Ezért kell minden Mérlegnek elolvasnia egyszer az életben az Út Indiába című kötetet is, amelynek cselekménye a gyarmati Indiában játszódik. Minden ellentét dacára, a történetben fontos barátság alakul ki egy indiai orvos és az angol Fielding igazgató között. Mivel a kötet az emberi lélek egy rétegét is feltárja, azt, ahol az értelem helyét az érzelmek veszik át, ezért téged különösen érdekelni fog a rendkívül izgalmas és fordulatos sztori vége.

Skorpió

Vladimir Nabokov: Lolita

Skorpióként hihetetlenül intenzív szerető vagy, aki ismeri a szerelem vérpezsdítő és sötét oldalát is. Pontosan tisztában vagy azzal, hogy a másik ember iránt érzett szerelem egyszerre lehet veszélyes, ugyanakkor szenvedélyes is. Éppen ezért számodra nincs jobb olvasnivaló Nabokov Lolita című köteténél, amelynek szexuális tartalma egészen merész. A történetben a szerelem, a megszállottság és a tabu hármasa ütközik, és ettől lesz számodra végtelenül izgalmas.

Nyilas

Robert Louis Stevenson: A kincses sziget

Vidám vagy, fiatalos és kalandvágyó, aki minden jó buliban benne van. Nem is kérdés, hogy lenyűgöző történet lesz számodra Stevenson kalózregénye, amely a 18. században játszódik, és egy fiatal fiú, Jim Hawkins történetét meséli el, aki veszélyes kalandokba keveredik. Kalózok, vérszomjas banditák és egy elrejtett mesés kincs rejtélye áll a történet középpontjában. Nem számít, hogy hány éves vagy, bármikor benevezhetsz egy jó kis kirándulásra A kincses szigetre.

Bak

Charles Dickens: Szép remények

A Bak az összes csillagjegy közül az egyik legkomolyabb és higgadtabb. Éppen ezért téged nem kötnek le a szatírák és a fantasy kötetek, inkább olvasol sikertörténeteket. A 19. században játszódó történetben a pénz, hatalom, ármány és a szerelem ugyanúgy szerepet játszik, főszereplője az árva Pip, aki nővérével és sógorával nevelkedik szegényes körülmények között. Egyszer csak lehetőséget kap, hogy a hátborzongató Miss Havisham kastélyában játszótársként „dolgozzon”, ahol szinte első látásra beleszeret a rideg szépségbe, Estellába. 

Vízöntő

George Orwell: 1984

A csillagjegyek közül egészen különleges vagy: intellektuális, feltaláló, gondolkodó és egyben igazi kalandor is. Az életedet a saját elképzelésed alapján alakítod. Az olvasás terén mindig érdekelnek a titkok, a misztikumok és a rejtélyek, de nem állnak távol tőled a történelmi olvasnivalók és az önéletrajzi kötetek sem. Orwell legnépszerűbb munkája egészen biztosan izgalmas utazás lesz számodra, egy alternatív világba repülhetsz képzeletben, ahol a Nagy Testvér mindent lát, a disztópiában a a felügyelő állam tökéletes alkalmazkodást követel a polgároktól hazugságokkal, félelemkeltéssel és kegyetlen büntetésekkel.

Halak

Gabriel García Marquez: Száz év magány

Kreatív vagy és idealista, aki nagyon szeret képzeletben varázslatos tájakat bejárni. Éppen ezért számodra lebilincselő lesz Marquez összes munkája, mivel az író a mágikus realizmus egyik kiemelkedő alakja. A kötet 35 nyelven és több mint 30 millió példányban jelent meg világszerte. A regényben valójában nemcsak egy család történetét ismerheted meg, hanem az emberiség fejlődéstörténete is felfedezhető és az élet nagy kérdéseire is igyekszik választ adni. Az elolvasása után sok mindent át fogsz értékelni a sajátodban!

Forrás: rd.com; goodreads.com
Nyitókép: nadia_bormotova/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: