A kockás pokróc és társai – egy tökéletes piknik hozzávalói

It's picnic o'clock!

A svédek, ha már csak egy fél órácskára is kisüt a nap, rohannak a parkba, és kiélvezik a jó idő minden percét. Te mikor ragadtál utoljára pokrócot és adtad át magad a hamisítatlan piknik-hangulatnak?

Nyár, hétvége, napsütés – ez a trió piknikért kiált! Egy ehhez hasonló csodás napon nincs más dolgunk, mint összegyűjteni a család apraja-nagyját, a barátokat vagy csak a párunkat és együtt elindulni a kedvenc zöldterületünk felé. Természetesen egy spontán pikniknek is megvan a maga bája, de ha biztosra akarunk menni, akkor néhány dologra szükségünk lesz. Nézzük, mire lesz szükséged álmaid piknikjéhez!

1. Helyszín

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The PRINTED Picnic Rug (@wanderingfolk) által megosztott bejegyzés,

Mindenekelőtt válasszunk helyszínt. Ideális lehet egy nagy, szabadtéri park vagy akár egy végeláthatatlan mező a város szélén. Nem árt, ha egy-két fa is található a közelben, hiszen a nyári hőségben jól jöhet egy árnyékos terület. Ha már nyár, akkor a Balatoni piknik sem maradhat ki a sorból. Egy rövidebb túra során letelepedhetünk a pokrócunkra, gyönyörködhetünk a kilátásban, amíg a csomagolt ételeket majszoljuk. Álmaink piknikjét akár saját kertünkben is megrendezhetjük, hiszen itt is minden adott a kellemes időtöltéshez. A legfontosabb, hogy a szervezés folyamán kísérjük figyelemmel az időjárás előrejelzést, nehogy elmossa az eső a programot.

2. Piknikkosár

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Beach People (@thebeachpeople) által megosztott bejegyzés,

A klasszikus fonott piknik kosár már önmagában megalapozza az összejövetel hangulatát, és nem mellesleg a fotókon is elég menő látványt nyújt. Ha a kosárba nem férne bele minden holmink, akkor jöhetnek a hátizsákok, a vászontáskák és esetleg egy hűtőtáskát is magunkkal vihetünk. A kosárból nem hiányozhat a pokróc, a szalvéták, az evőeszközök, a poharak és természetesen az étel sem.

3. Pokróc

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Beach People (@thebeachpeople) által megosztott bejegyzés,

Pokróc nélkül nincs piknik! Ha az esztétikai szempontokat tartjuk szem előtt, akkor kockás, csíkos vagy rojtos szélű textíliát vigyünk magunkkal. Ha inkább a praktikum a fontos, akkor egy olyan pokróc mellett döntsünk, amit házon belül nem használunk. Manapság már kifejezetten piknikezéshez készült plédeket is vásárolhatunk, ezeknek az alja vízálló, így a nedves fű sem árthat nekik.

4. Vágódeszka és a hozzá tartozó finomságok

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The PRINTED Picnic Rug (@wanderingfolk) által megosztott bejegyzés,

Ha igazán pazar piknikre vágyunk, akkor vigyünk magunkkal két vágódeszkát is. A kisebbet az ételek felszeletelésére használhatjuk, a nagyméretű változat pedig tökéletes a rágcsálnivalók felszolgálására. Garantált sikert arathatunk a különböző mártogatós ételekkel és az ezekhez felszolgált zöldségekkel, kekszekkel és kenyerekkel. A piknikre nem kell ötcsillagos fogásokkal készülnünk – egyszerű szendvicsekkel, egy finom sajtválogatással, egy gyors tésztasalátával vagy egy hűsítő gyümölcssalátával is elbűvölhetjük a többieket. A meleg időben kerüljük a majonézes, tojásos és halas ételeket, hacsak nem akarjuk az egész csapatot megmérgezni.

5. Poharak és italok

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Holland-Moeller (@simonemoelle) által megosztott bejegyzés,

A Herendit és a kristálypoharakat inkább hagyjuk otthon! Olyan poharakat válasszunk, amik biztosan nem törnek össze az út során. Az italokat illetően a víz nem hiányozhat a táskánkból, de házi szörpöt vagy limonádét is készíthetünk az alkalomra. Alkoholos italokat is csomagolhatunk – válasszunk az ételekhez illő bort vagy pezsgőt. A lényeg, hogy mindent jól záródó üvegekben, kulacsokban szállítsunk. 

6. Játékok és zene

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The PRINTED Picnic Rug (@wanderingfolk) által megosztott bejegyzés,

A beszélgetés mellett egy piknik során rengeteg szabadidős tevékenységgel is elszórakoztathatjuk magunkat és a kis csapatunkat. Vigyünk magunkkal néhány tollaslabda ütőt és labdát, csomagoljuk el kedvenc társasjátékunkat, valamint különféle kártyajátékokkal is elüthetjük az időt. Ne felejtsük el a zenei aláfestést, csak egy hordozható hangfalra és egy telefonra lesz szükség hozzá.

Nyitókép: Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: