A kórház, ahol elképesztően cuki karácsonyi tradíciót követnek

Egy texasi kórházban egészen különleges „csomagolásban” adják át a szülőknek a decemberi születésű babákat. A hagyomány már 50 éve él, és azóta több helyen is bevezették.

Ötven évvel ezelőtt a Methodist Children’s Hospitalban valaki kitalálta, hogy a decemberi újszülötteket karácsonyi zokniba bugyolálva adják át a boldog szülőknek. Hiszen mi is lehetne nagyobb ajándék, mint a kisbabánk, 9 hónap várakozás után. Az ötlet annyira tetszett mindenkinek, hogy végül hagyomány lett belőle. Sőt, már nemcsak a cuki zoknit, hanem apró mikulássapkát is kapnak a kicsik, amit a kórház önkéntesei készítenek el. A Bluebirds of Methodist Hospital nevű csapat egyébként egész évben segíti a dolgozók munkáját.

Ráadásul több amerikai kórház is átvette ezt a tündéri tradíciót, a Mount Auburn Hospital már 12 éve karácsonyi zokniba öltöztetik ilyenkor a babákat. Ennek természetesen a szülők örülnek a legjobban: a legtöbben megtartják a kis zoknit, és évről évre ebbe rejtik el gyerekeiknek az apróbb karácsonyi meglepetéseket.

Az internetezők pedig teljesen odavannak a képekért: többen írták, hogy ők is zokniban kapták meg csemetéjüket, de olyan kommentelő is volt, akik manónak öltöztetve vitték haza újszülött gyermeküket. Reméljük, hogy ezt a kedves hagyományt egyszer majd itthon is bevezetik!

A BoredPandát még több fotót találhatsz a karácsonyi babákról!

Nyitókép: Fotostorm/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: