A koronavírusról írt dalt Bono

A U2 frontemberét megihlették az erkélyen éneklő, karanténban élő olaszok.

A U2 világhírű együttes frontembere már 2017 óta nem rukkolt elő új számmal, azonban a karanténban élő olaszok, akik minden este egymásnak énekelnek az erkélyen annyira megihlették őt, hogy egy óra alatt elkészült a „Let Your Love Be Known” című dallal.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

for ANYONE who this St. Patrick’s day is in a tight spot and still singing. For the doctors, nurses, carers on the front line, it’s you we’re singing to. Bono

U2 Official (@u2) által megosztott bejegyzés,

„Az olaszoknak, akik ezt inspirálták… az íreknek… MINDENKINEK, akinek a Szent Patrik napot egy szűk helyen kell eltöltenie, de még mindig énekel. Az orvosoknak, nővéreknek, gondozóknak, akik folyamatosan küzdenek, nektek énekelünk” – írta a saját készítésű Instagram videója alá Bono.

Az énekes jelenleg Dublinban tartózkodik, ahol korábban bejelentették, hogy a Szent Patrik napi ünnepléseket a járvány miatt le kell mondaniuk. Bono a dalt egyedül, zongorakísérettel adta elő. A szöveg először az elhagyatott dublini utcákra viszi a hallgatókat, majd az elszigetelődésről és rettegésről beszél, ami végigkíséri a járványt. Azonban az olaszok összetartása és a világhálón felkapott videófelvételek, melyeken az emberek az erkélyükön állva énekelnek teljesen meghatották az énekest.

„You can’t touch but you can sing across rooftops – Nem érinthettek, de áténekelhettek egymáshoz

Sing to me down the phone – Énekeljetek nekem a telefonon

Sing and promise me you won’t stop – Énekeljetek és ígérjétek meg, hogy sosem hagyjátok abba

Sing and you’re never alone.” – Énekeljetek és sosem lesztek egyedül.

Nyitókép: Sergione Infuso – Corbis /Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: