A kreatív emberek kevésbé stresszesek egy tanulmány szerint

Még egy indok arra, hogy ne csak a munkádnak élj!

Ha azt hiszed, a kreatív hobbik csupán kellemes időtöltésre jó, olvass tovább! Egy friss kutatás szerint részben a kreativitásunk megélésén múlik a boldogságunk!

Az olyan kreatív tevékenységek, mint az éneklés, a rajzolás vagy a kézműveskedés jelentősen befolyásolják a mentális jólétünket – derül ki a BBC Arts kutatásából. Szerencsére nem kell órákig gyöngyöt fűznünk ahhoz, hogy boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak legyünk, a rövid ideig tartó elfoglaltságok is kifejtik jótékony hatásukat.

A kutatás keretében közel 50 ezer emberrel töltettek ki egy kreativitást mérő, online tesztet az Egyesült Királyságban. Elsősorban arról kérdezték a résztvevőket, milyen kreatív hobbiknak hódolnak rendszeresen. A további válaszaik alapján kirajzolódott, hogy főként az érzelmeik kordában tartásában segíti őket a hétköznapokban megélt kreativitásuk, ugyanis a stresszcsökkentésben, a problémamegoldó képesség fejlesztésében és az önfejlesztésben is nagy szerepe van.

Ha a kreativitásról és a belőle fakadó pozitív hatásokról van szó, elsősorban nem a sikeresség, hanem a részvétel számít! Függetlenül attól, hogy mennyire érzed ügyesnek vagy rátermettnek magad, bátran vegyél részt kreatív programokon, és próbálj ki új hobbikat. Nem feltétlenül az a cél, hogy profivá avanzsálj, már az is elég, ha remekül érzed magad a bőrödben és közben még jól is szórakozol, nem igaz? Ha épp senkit sem tudsz elcsalni egy esti kurzusra vagy egy interaktív rendezvényre, ne feledd: nem ciki egyedül megjelenni, sőt!

Nyitókép: hobo_018/E+/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: