A kubai luxus szigetek, ahol igazi királynak érezhetjük magunkat

Mangrove fák, flamingók, ananászültetvények, fehér homok és türkizkék tenger: egy új, eddig a magyar turisták számára szinte felfedezetlen úti cél, "a király kertjei" kínál egzotikus látnivalókat és felejthetetlen élményeket.

A Jardines del Rey – melynek jelentése magyarul a király kertjei – nem más, mint egy szigetcsoport Kuba északi partjainál, Ciego de Ávila és Camagüey tartományok északi részén. Ismerősen cseng? Talán az olvasmányaidból, ugyanis Ernest Hemingway is megemlékezett ezekről a Szigetek az Áramlatban című könyvében. Az elmúlt időszakban igazi uralkodói környezetet varázsoltak ide harminc vadonatúj ötcsillagos szállodával, ahol a vendégek valóban királyokként élvezhetik a pihenésüket.

Fotó: Wiandt László

A Jardines del Rey-t alkotó számos öböl és sziget közül Cayo Guillermo, Cayo Coco, Cayo Romano, Cayo Guajaba, Cayo Sabinal a legvonzóbb úti célok, de a környéken további felfedezésre váró szigetet is bebarangolhatsz. A szigetcsoport olyannyira kiemelt szerepet kap most Kuba turisztikai attrakciói között, hogy itt rendezték meg nemrégiben a FIT Cubát, Kuba Nemzetközi Utazási Kiállítását és Vásárát.

A szigetcsoport az UNICA, azaz Kuba idei promóciós kampányában is kiemelt szerepet kap, ami nemcsak annak köszönhető, hogy egyre többen választják ezt a környéket a nyaralásaik helyszínéül, hanem annak is, hogy az ország azt szeretné, ha ezt az egzotikus karibi gyöngyszemet minél többen felfedeznék.

Fotó: Wiandt László

A kubai luxus szigetek még könnyebben elérhetőek lehetnek

A Jardines del Rey repülőterének és a közvetlen repülőjáratnak köszönhetően eddig leginkább a kanadai és a Dél-amerikai turisták kedvelt úti célja volt, ám az orosz és a spanyol turisták is egyre inkább választják a kubai paradicsomot. A fő sziget pedig immár egy 17 kilométeres műútról is megközelíthető, ami szintén megkönnyíti az idejutást. És hamarosan ez lehet a karib-térség egyik legnépszerűbb desztinációja az európai turisták számára is, hiszen várhatóan év végén indulnak el a közvetlen járatok Kubába Pozsonyból.

„Itt nemcsak az állat- és növényvilág fantasztikus, hanem a hotelek is megfelelnek a modern, 21. századi követelményeknek. Ez tényleg az a hely, ahol az óceán partján sétálva flamingókkal találkozhatunk, és a növényvilág is olyan kincseket kínál, amelyeket sehol máshol nem találunk. Kiváló választás lehet esküvőkre, amelyeket a nászúttal összekötve szerveznek. De azok számára is tökéletes helyszín, akik szeretik a felfedezést és nyitottak az újdonságokra” – magyarázta Szeszler Szilvia utazási szakember.

Fotó: Wiandt László

Delfinek, krokodilok és ökofarmok

Aki a paradicsomi szigetcsoportot szeretné felfedezni, számos programmal számolhat, amelyek színesítik az ott-tartózkodást. A delfináriumban az egész család kikapcsolódhat, az adrenalinra vágyók pedig meglátogathatják a helyi krokodilfarmot is. Remek családi vagy baráti program lehet a katamarán-túra, amelyet sznorkelezéssel is összekötnek a szervezők. Aki pedig autentikus környezetre vágyik, felfedezheti a helyi magángazdaságokat, ahol eredeti, az 50-es évekből származó felújított gépekkel végzik a mindennapi munkát.

Fotó: Wiandt László

Az országban egyébként itt a legtermékenyebb a talaj, ennek köszönhetően számos ananászültetvény is található a szigeteken. A jellegzetes mangrove fák, az örökzöldek, a flamingók és rózsás kanalasgémek között sétálhatunk a hófehér homokon a türkizkék tenger mellett.

Fotók: Wiandt László

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: