Tojás alakú, asszimetrikus vagy szilikon? Így használd a különböző sminkszivacsokat

Univerzális eszközök minden alkalomra

Tanácstalanul állsz a drogériák polcai előtt, ahol a különböző sminkszivacsok sorakoznak? Segítünk megtalálni azt, amelyikkel gyerekjáték lesz a szépítkezés!

1. A tojás alakú

A Beautyblender (és annak replikái) nem véletlenül a sminkszivacsok Szent Grálja. Amennyiben nedvesen használod, gyönyörű, természetes, csík- és foltmentes eredményt érhetsz el. Vidd fel vele az alapozót és a korrektort – gömbölyded végét a nagyobb felületeken, mint az arcodon és a homlokod, hegyes végét pedig a szemed alatt és az orrod területén használd.

Termékajánló: The Original Beautyblender, Beautyblender 5600 Ft

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

beautyblender (@beautyblender) által megosztott bejegyzés,

2. Az asszimetrikus, vágott formájú

Ez az egyik legnépszerűbb szivacs a Beautyblender után, előnye, hogy jóval nagyobbra tud duzzadni víz hatására, így még gyorsabban el tudod vele dolgozni az alapozód. A lapos rész precízebben képes felvinni a korrektort az egyes területekre, mint a fentebb említett termék, így amennyiben a sötét karikák a legádázabb ellenségeid, ezt a sminkeszközt neked találták ki.

Termékajánló: Miracle Complexion szivacs, Real Techniques 1890 Ft

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Real Techniques (@realtechniques) által megosztott bejegyzés,

3. A szögletes

Ha már egy kicsit haladóbb szinten sminkelsz és szívesen használsz krémes kontúrt, esetleg highlightert, ez a szivacs a megfelelő ezeknek a termékeknek a felvitelére. Az élesre formált szélek mértani pontossággal képesek meghúzni az arccsont, az orr és az áll körülötti vonalakat, amelyek kiemelik előnyös vonásaidat. Amennyiben imádod az Instagramon látott, tökéletesre festett arcokat, ilyen szögletes formát válassz!

Termékajánló:  3DHD™ Blender, Sigma 4500 Ft

4. A szilikonból készült

Ez a sminkeszköz a leghigiénikusabb választás, hiszen a szilikonon nem maradnak rajta a baktériumok és egyszerű tisztítani. Bár használata elsőre kissé furcsának tűnhet a hagyományos szivacsokéhoz képest, megéri kipróbálni, mivel ez egyetlen csepp terméket sem szív magába, így még spórolsz is vele!

Termékajánló: Beauty Silicone Blender, Topshop 1800 Ft

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CHELSEA BEAUTIQUE (@chelseabeautique) által megosztott bejegyzés,

5. A homokóra alakú (a képen a jobb szélső termék)

Mivel ez jellemzően kisebb méretben kapható, precízebb, aprólékosabb felvitelre képes, ráadásul a por állagú sminkeket is szépen el tudod dolgozni sminkelés során. Ha maximalista vagy, nálad ez lesz a befutó!

Termékajánló: My Flawless Blender Edge, My Kit Co  2600 Ft

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MYKITCO.™ (@mykitco) által megosztott bejegyzés,

6. A mini

Ha kifejezetten csak a szem alá kerülő termékek felviteléhez keresel eszközt, ebben nem fogsz csalódni. Ezzel a szivaccsal bárhová könnyedén odaférsz, ahová korábban nem sikerült.

Termékajánló: Bubble Micro MiniDuo, Beautyblender 5100 Ft

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

beautyblender (@beautyblender) által megosztott bejegyzés,

Nyitókép: Alekso94/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: