A legfinomabb őszi reggeli: a sütőtökös quinoa

Egy hideg október hajnalon, amikor semmi kedved kibújni a meleg paplan alól, kell valami, ami energialöketet ad. Mit szólnál egy sütőtökpürével felturbózott reggelihez?

Bár a sütőtök és a quinoa kettőse elsőre kicsit bizarrnak tűnhet, egy igazán szuper, immunerősítő ételt készíthetsz belőlük. A felhasznált sütőtökpüré tele van antioxidánsokkal, a fűszerezésnél felhasznált fahéj, szegfűszeg és szerecsendió pedig mind nagyon jó gyulladásgátló. Sőt, a fahéjban található antioxidánsokkal kapcsolatban például korábban megállapították, hogy megóvják az idegsejteket az oxidatív stressztől. Szóval, jöhet egy tál sütőtökös zabkása”?

sütőtökös kása
Fotó: Sergey Chayko/Shutterstock

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • ¾ csésze quinoa
  • 2 csésze víz
  • ¾ csésze sütőtökpüré
  • édesítő
  • másfél teáskanál sütőtökpite fűszerkeverék
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • ¼ teáskanál só

Elkészítés:

  1. Első lépésként alaposan mosd át a quinoát.
  2. Ezután egy edényben keverd össze az alapanyagokat és kezd el közepes láng felett főzni.
  3. Folyamatos kevergetés mellett várd meg, amíg az így kapott kása besűrűsödik.
  4. Ha kihűlt, tedd a hűtőbe. Másnap már fogyaszthatod is a krémes, házilag főzött finomságot!

Nyitókép: Sergey Chayko/Shutterstock
(mindbodygreen.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk: