Egy hideg október hajnalon, amikor semmi kedved kibújni a meleg paplan alól, kell valami, ami energialöketet ad. Mit szólnál egy sütőtökpürével felturbózott reggelihez?
Bár a sütőtök és a quinoa kettőse elsőre kicsit bizarrnak tűnhet, egy igazán szuper, immunerősítő ételt készíthetsz belőlük. A felhasznált sütőtökpüré tele van antioxidánsokkal, a fűszerezésnél felhasznált fahéj, szegfűszeg és szerecsendió pedig mind nagyon jó gyulladásgátló. Sőt, a fahéjban található antioxidánsokkal kapcsolatban például korábban megállapították, hogy megóvják az idegsejteket az oxidatív stressztől. Szóval, jöhet egy tál sütőtökös „zabkása”?

Hozzávalók (4 adaghoz):
- ¾ csésze quinoa
- 2 csésze víz
- ¾ csésze sütőtökpüré
- édesítő
- másfél teáskanál sütőtökpite fűszerkeverék
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- ¼ teáskanál só
Elkészítés:
- Első lépésként alaposan mosd át a quinoát.
- Ezután egy edényben keverd össze az alapanyagokat és kezd el közepes láng felett főzni.
- Folyamatos kevergetés mellett várd meg, amíg az így kapott kása besűrűsödik.
- Ha kihűlt, tedd a hűtőbe. Másnap már fogyaszthatod is a krémes, házilag főzött finomságot!
Nyitókép: Sergey Chayko/Shutterstock
(mindbodygreen.com)