Öregít vagy fiatalít? Ledöntjük a leggyakoribb smink-mítoszokat!

Itt az ideje, hogy leleplezzük az igazságot!

Nem egyszerű elsajátítani az arcnak és bőrnek megfelelő sminkelési technikákat. Rengeteg olyan sminktrükk létezik, amelyek elvileg fiatalítanak, de a valóságban szemmel láthatóan öregítenek. Íme, itt az igazság és a mítoszok ledöntése 10 pontban!

Hallottad már te is, hogy sokak szerint a púder öregít? Vagy hogy a piros rúzs már nem való egy bizonyos életkor felett? Vagy egyáltalán ne is sminkeld magad, mert idősebbnek tűnhetsz, mint amennyi valójában vagy? Ezek a mítoszok különböző tévhiteken alapszanak, a professzionális szakértők cáfolják mind a 12 „tippet”.

Maga a tökély!

Egyáltalán nem igaz, hogy a púder látható módon öregítené a bőröd. A piros rúzs pedig mindig klasszikus kiegészítőnek számít. Ne hagyd magad, hogy ezek a tanácsok befolyásolják a szépítkezési rutinodat, inkább olvasd el a következő tippeket, amelyekből kiderül, hogy igazából mit is érdemes alkalmazni annak érdekében, hogy sugárzóan szép legyél! Az örökérvényű szabály egyszerű: mindig érezd jól magad a sminkedben!

Íme, 12 smink-mítosz, amiket jobb, ha mindenki elfelejt:

1. Kerüld a púder használatát!

Tévedés, hogy akinek már nem olyan a bőre, mint huszonöt éves korában, annak érdemesebb kiiktatnia a púdert az életéből. Sőt! Ha kizárólag folyékony alapozót használsz, pár óra elteltével a hőmérséklet és egyéb környezeti tényezők miatt jócskán változhat az állaga, ami egyáltalán nem mondható szépnek. Azért, hogy ezt elkerüld, fixáld le púderrel az alapozót, de persze sosem vastagon!

WooHoo-tipp:
Fontos, hogy a bőrtípusodnak és tónusodnak megfelelő púdert használj, ezért ügyelj a minőségre és a helyes felvitelre! A legjobb, ha egy erre kifejlesztett ecsetet használsz, amiről lerázod a felesleges porpúdert egy mozdulattal, mielőtt felvinnéd!

2. A sötétebb sminkek öregítenek

Tudtad, hogy a sötétebb smink is karcsúsíthat optikailag? Egy rúzs vagy egy sötét színű szemhéjfesték elegáns megjelenést biztosít, különösen, ha egy fontos rendezvényre vagy hivatalos. Nem mellesleg eltereli a figyelmet a tökéletlenségekről. De figyelj oda, hogy ne ess túlzásba a festékkel!

3. Karakteres és ragyogó arcod lesz, ha sok highlightert teszel fel

Hibás gondolat. Ha már egyébként is karakteres arcod van, jobban jársz, ha nem viszel fel túlzottan sok highlightert, ugyanis így pont az ellenkező eredményt érheted el. Inkább csak óvatosan, pár ecsethúzás a T-zóna vonalában, és már kész is a sugárzó arcbőr!

Diszkrét higlighter az Avon kiadásban

4. Ne spirálozd az alsó szempilláid!

Miért is ne? Ha teszel az alsó és felső szempilláidra is festéket, akkor még jobban kiemelheted a tekinteted, így harmóniába kerül a szemsminked.

5. A piros rúzs már nem való egy bizonyos kor felett

A piros rúzs sosem megy ki a divatból, és akárhány évesen is menő. Klasszikus, elegáns. Miért kellene lemondani róla? A lényeg, hogy mindig érezd jól magad a sminkedben, és a rúzsod árnyalata passzoljon az arcodhoz!

6. A vékony szemöldök fiatalít

Ez egy nagyon téves mítosz. A sűrű, de rendezett szemöldök ápolt és igényes megjelenést ad, ezáltal fiatalít is az összképen. Nem úgy, mint a vékony szemöldök… Ha természetesen vékony a szemöldököd, használj erre kifejlesztett sminktermékeket, például port vagy ceruzát.

Ma már különféle segédeszközöket is kaphatsz, ha tökéletes szemöldököt szeretnél alkotni saját magadnak

7. Csak a fiataloknak való a színes szemfesték

Nyugodtan használd a színeket bármennyi éves vagy! A lényeg, hogy elegáns és a személyiségedhez illő kombinációt válassz. Ha jól árnyékolod a színeket, akkor bármikor tökéletesen feldobhatod a sminked!

8. Ha szájfényt használsz, fiatalabbnak fogsz kinézni

Attól függ, hogy hogyan és milyen mennyiségben alkalmazod, ugyanis, ha túl sokat teszel fel, akkor a szád formája háttérbe szorul, csak a csillogás látszik. Az előnyösebb ajkakért csak a középső részére kenj szájfényt, majd kontúrozd ki úgy, hogy kicsit satírozd befelé, így optikailag növelheted a méretét.

Az Avon újdonsága a krémes rúzsceruza többféle árnyalatban

9. Műszempillát csak a fiatalok használhatnak

Óriási tévedés. A műszempillák ugyanis frissé, üdévé és fiatalossá varázsolják az arcot, nem utolsó sorban pedig hangsúlyossá teszik a tekintetet. De fontos odafigyelni az applikálási módra, mert egy precíz soron kevésbé látszik, hogy nem a sajátod.

10. Ha nem szeretnél idősebbnek kinézni, akkor jobb, ha kerülöd a fekete szemfestéket

Nem kell kerülni a fekete szemfestéket sem, hiszen használatával ünnepélyes vagy füstös szemeket is kreálhatsz. Jól dolgozd el a sötét színt, hiszen önmagában inkább csak halloween alkalmára ütős.

11. Csak a húszéveseké a bronzosító

Ne hagyd, hogy lebeszéljenek arcod kontúrozásáról! Nem kizárólag a fiatal korosztálynak áll jól, mivel nem csak a T-zónát, hanem a járomcsontokat is kiemeli, ami idősebb korban azért előnyös, mert így az arc teltebbnek, feszesebbnek tűnik. Válaszd ki a bőrtónusodhoz leginkább illő árnyalatot, és máris gyönyörű arcot varázsolhatsz!

12. A csillogós szemhéjpúder öregít, és nem is elegáns

Ne dőlj be, a csillogás sem megy ki soha a divatból! Praktikus, mert eltereli a figyelmet a szem körüli ráncokról vagy a karikákról, és az egyéb apró hibákról. Ha csillogósra esik a választásod, akkor biztos, hogy a tekinteted kerül a középpontba!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: