A leghatékonyabb otthoni edzésvideók, ha nincs időd vagy kedved kimozdulni

Nem bírod rászánni magad a hidegben, hogy elhagyd a lakást a mozgásért, vagy egyszerűen időt nem tudsz szakítani rá? A kifogások helyett összegyűjtöttük a legjobb otthoni edzéseket.

A december szinte mindenkinél a leghúzósabb időszaka az évnek. A karácsonyi készülődés mellett még a munkahelyeden is lehetnek olyan utolsó „simítások”, elvárások erre az évre, amivel hiába is igyekszel, folyamatosan csúszásban vagy. Így aztán szinte a legtermészetesebb, hogy a magadra szánt időből kell lecsípned ahhoz, hogy a valamelyest utolérd magad, mivel a kötelező köröket nem tudod elodázni.

Hiába beszéled meg a barátnőiddel vasárnap, hogy a következő héten kétszer-háromszor is elugrasz velük az edzőterembe munka után, mert simán közbejöhet egy halasztást nem tűrő feladat, vagy egyszerűen a forgalom nem engedi, hogy odaérj. Az elkeseredés és a kifogások gyártása helyett változtass egy kicsit a bevált rutinodon. Kelj fel mindennap fél órával korábban, és csinálj meg otthon egy hatékony edzést! Hidd el, hogy sokkal jobban indul a napod, már csak attól, hogy egy kicsit felpezsdíted a vérkeringésedet és a pulzusodat. Akár minden napra beoszthatod, hogy egy-egy testrészre külön fókuszálsz, vagy mehet a teljes test program is. A döntés a tiéd, a lényeg, hogy csináld! Nem mellesleg az otthoni edzéssel nemcsak időt, pénzt is spórolhatsz, ami decemberben, az ajándékvásárlás időszakában, különösen jól jöhet!

5+1 hatékony edzés videó, ha nem engednéd el decemberben sem a mozgást:

1. Has

A kockahasról legvadabb álmainkból felébresztve is tudjuk, hogy a konyhában kezdődik, de azért azt ugye te sem gondolod, hogy elég annyi, ha figyelsz az étkezésre? A töltött káposzta és a bejgli szezonja előtt különösen nem árt, ha nemcsak az evéssel kapcsolatban tulajdonítasz kicsit nagyobb jelentőséget a hasadnak, hanem az edzésben is.

 

2. Hát

Bár alakformálás tekintetében nem a hát tűnik a legfontosabb testrésznek, a tartásunk szempontjából mégis a legfontosabb! A sok ülés, görnyedt tartás mellett a legnagyobb terhet a nyakra, gerincre, és a hátra „pakoljuk”, ezért nem árt, ha pár gyakorlattal célirányosan az erősítésére is koncentrálunk. A nap további részében pedig figyelj arra, hogy mindig húzd ki magad!

 

3. Popsi

Na igen, a popsi! Nincs mese, az egyik legnagyobb jelentőséggel bíró testrész, amiért ha rendszeresen dolgozol, nem kell várnod nyárig a bókokért. Egy formás popsit a farmer is láttatni enged, már csak ezért is érdemes külön foglalkozni vele.

 

4. Láb

A lábainkat most többnyire eltakarja a vastag ruha és a télikabát, de ez nem ok arra, hogy ne mozgassuk ilyenkor is át őket. Gondolj bele, milyen jó érzés lesz majd tavasszal, amikor nem esik nehezedre rövidebb szoknyákba bújni!

 

5. Kar

Lehet, hogy néha úgy érzed egy kiadós shoppingolás után, hogy leszakad a kezed, a rossz hír az, hogy sajnos nem számít karedzésnek. A formás váll, és karok egy garbóban is jól mutatnak, már csak ezért sem számít télen elvesztegetett időnek, ha külön foglalkozol velük.

 

5+1. Teljes test

Ha fontos számodra, hogy minden testrészed egyszerre legyen átmozgatva, akkor komplett edzést válassz.

 

Nyitókép: Arsenii Palivoda/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: