A leginspirálóbb ötvenes nők az Instán

A szépség és a divat kortalan. Nem véletlen, hogy egyre több 50 feletti nő hasít az Instagramon. Bemutatjuk azokat a bátor, merész és stílusos hölgyeket, akiket érdemes követni.

Az instagram, az indulásakor többnyire a fiatalok kedvelt és előszeretettel használt platformja volt, ma már viszont egyre többen képviseltetik magukat az idősebb generációból is. Az a tény, hogy ők is több tízezer vagy esetenként akár több százezer követővel is rendelkeznek, egyértelműen bizonyítja, hogy a kor ma már tényleg csak egy szám, ami az élet egyik területén sem kell, hogy gátló tényező legyen. Jómagam nem vagyok nagy instagram fogyasztó, de az alábbi hölgyek oldalára azért rendszeresen rá szoktam nézni. Bátrak, merészek, nem ijednek meg a harsány színektől, és úgy öltözködnek stílusosan, hogy nem válnak ízléstelenné vagy önmaguk karikatúrájává. Nincsen bennük megfelelési kényszer, tudják, hogy mi áll jól nekik, és nem erőltetik azt, ami nem előnyös. Mivel nem az életük vagy a karrierjük múlik a követőik számán, minden elvárás nélkül használják játszótérként a terepet.

A leginspirálóbb 50+-os influencerek:

Pataki Ági

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pataki Agi (@patakiagiofficial) által megosztott bejegyzés


Kezdjük a sort rögtön egy belevaló magyar nővel: Pataki Ágival. Az egykori népszerű modell ma már sikeres üzletasszony és filmproducer. Az egyik sokak által irigyelt tulajdonsága, hogy nem akar fiatalabbnak látszódni a koránál. Ági soha nem tagadta le, hogy hány éves, de arra mindig ügyelt, hogy jól érezze magát a bőrében. Szabad szemmel is jól látható, hogy kirobbanó formában van, de azt mindig büszkén vallja, hogy ezért a mai napig rengeteget tesz. Stílusa és ízlése kiváló, és a kultúra elkötelezett, lelkes támogatója.

Grece Ghanem

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Grece Ghanem (@greceghanem) által megosztott bejegyzés


Az eredetileg libanoni születésű Grece, egy helyi kórházban mikrobiológusként dolgozott, majd a családjával Montrealba költözött, ahol személyi edző lett. Bár mindig kedvelte a divatlapokat, magazinokat, az soha nem szerepelt a tervei között, hogy ő maga is divatot teremtsen. A lánya unszolására lett saját profilja, és remek hobbinak tartotta a posztolást, ahol kiélheti a kreativitását. Hisz abban, hogy egy nőnek minden korban láthatónak kell maradnia, szereti a merész színeket és a hangsúlyos mintákat, és soha nem az elvárásoknak, hanem a hangulatának megfelelően öltözködik. Ha olyan kedve van, akkor 58 évesen miniszoknyát vesz fel, nem hagyja magát belerángatni abba a skatulyába, hogy egy bizonyos kor felett konzervatívabban illik öltözködni.

Jenna Lyons

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

J E N N A LYONS (@jennalyonsnyc) által megosztott bejegyzés


Az 55 éves amerikai divattervező és üzletasszony, gyerekkori betegsége miatt fordult a divat felé, ami segített elterelni a figyelmét ritka, genetikai rendellenességéről. Ez a tény azonban végigkíséri az életét, így a divat mellett bátran posztolt arról is, amikor hullott a haja, vagy fogsort kellett csináltatnia. De ezek a nehezítő körülmények sem hátráltatták abban, hogy az öltözködéssel kifejezze önmagát. Sőt, már általános iskolás korában megtanulta, hogy csak maga tudja képviselni a saját érdekeit, és nem hagyta, hogy elnyomják. Fellázadt az iskolai egyenruha ellen, és megtanult varrni, hogy kitűnjön a tömegből.

Lisa Crosby

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lisa Crosby (@lisacrosby79) által megosztott bejegyzés


Az amerikai származású Lisa Crosby pályája klasszikus balett táncosként indult, majd felvételt nyert egy modellügynökséghez. Ennek köszönhetően Párizsba költözött, ahol elindult modell karrierje: a legnagyobb magazinoknak dolgozott, a legjobb nevű fotósokkal, természetesen csúcsmárkáknak, köztük a Chanel-nek is. Aztán egyik napról a másikra elege lett a modellkedésből, és fotózni tanult. A mai napig a balett szerelmese és lelkes állatvédő, rendszeresen készít állatokról fotókat. Egy ügynökség kérésének azonban nem tudott ellenállni, ezért manapság újra vállal modellmunkákat, hobbiból. Sem a ráncaitól, sem az ősz hajától nem hajlandó megválni, izmos testének köszönhetően pedig bátran reklámoz manapság is fürdőruhát.

Simone Jacob

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Jacob (@simone_i_jacob) által megosztott bejegyzés


A szobrászként és festőként alkotó Simone Jacob Németország egyik sváb bajor tartományában született, 61 éve. Bár gyerekkora óta vonzódott a művészetekhez, családi nyomásra kommunikációból, pszichológiából és szociológiából szerzett diplomát. Közel 30 évig dolgozott televíziós újságíró, és rendezőként. S bár a mai napig fő tevékenysége a művészet, saját galériát is üzemeltet, 9 éve kihívásként fogadta el az egyik modellügynökség ajánlatát. Azóta a két területet ötvözi, és igyekszik mindkettőből kihozni a maximumot.

Nyitókép: Jenna Lyons, Raymond Hall / GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: