A legjobb európai úti célok télre

Vonattal is könnyedén elérhető nagyvárosok, ha tervben van egy téli utazás

Akár idén, akár az újévet kezdenéd egy kellemes utazással, az alábbi 3 európai város igazán jó választás lehet.

A decemberi (és januári) hétvégék, és a karácsonyi vásárok rendkívül hívogatóak tudnak lenni egy utazáshoz. London, Párizs vagy Róma a leggyakrabban látogatott helyszínek ebben a szezonban (is), így érthető, ha pont a zsúfoltság miatt más helyekre mennél szívesebben. 3 olyan várost ajánlunk, amely vonattal is könnyen megközelíthető, viszont kulturális területen és látvány tekintetében ugyanolyan vonzó, mint a turisztikai szempontból legnépszerűbb és leglátogatottabb nagyvárosok.

Varsó

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Go2Warsaw (@go2warsaw) által megosztott bejegyzés


A 2023-ban a legjobb európai úti cél címet elnyert Varsó az európai idegenforgalmi szektor gyémántja. Az építészeti változatosság Lengyelország fővárosának fő esztétikai jellemzője, amely tökéletesen tükrözi egy olyan város összetett történetét, amelyben ma az avantgárd és a hagyomány tökéletes harmóniában él egymás mellett.


Az első látogatás alkalmával olyan emblematikus helyeket érdemes megnézni, mint a Lezienki park, amely egy palotacsoportnak, egy tónak és egy botanikus kertnek ad otthont, vagy a Régi piactér, amelynek színes házait már biztosan láttad képeslapokon, magazinokban, ez a tér ad otthont a karácsonyi vásárnak is. A hagyományos lengyel konyhát olyan éttermekben érdemes megkóstolni, mint a Różana – amely elbűvölő belsőépítészeti megoldásaival nemcsak enni, hanem fotózni is csábít, a legfinomabb helyi desszertkülönlegességeket pedig az 1851 óta nyitva tartó emblematikus E. Wedel csokoládéboltban találod meg.

Biarritz

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gaztelur (@gaztelurarcangues) által megosztott bejegyzés


Biarritz tökéletes úti cél, ha fontos számodra a jó ízlés és az elegancia, hiszen itt ez minden sarkon tetten érhető. A stratégiai fekvés – Franciaország délnyugati részén, szinte a baszkföldi határon – és a legvonzóbb szállodai, kulturális és gasztronómiai kínálat miatt Biarritz már régóta nem szezonális úti cél, az év bármelyik hónapjában tökéletes helyszín a kikapcsolódáshoz. Kortárs éttermek, mint például a halakra és tenger gyümölcseire szakosodott Carøe, egyedi, exkluzív butikok , mint a Madame et Monsieur, könyvesboltok, mint a Bookstore – amely egykor Coco Chanel műhelye volt –, emblematikus cukrászdák, mint a Miremont, vagy olyan gasztronómiai terek, mint a Les Halles piac várják az ide látogatókat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Christian Brunner (@8runner) által megosztott bejegyzés


Nem csak a várost, a környékét is érdemes felfedezni, ha erre jársz, mert olyan gyöngyszemeket láthatsz, mint a Gaztelur, ami egy kertekkel körülvett, impozáns szalon, amely a nemrég történt átalakítás során egy valóságos hedonista paradicsom lett a különleges gasztronómiai kínálattal, antik tárgyakkal, könyvekkel, elképesztő dekorációval és virágokkal körülvéve.

Hamburg

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

hamburg.de (@hamburg_de) által megosztott bejegyzés


Németország északi részén található a második legnépesebb város, Hamburg. Lenyűgöző építészete és történelmi központja van, amelyet kifejezetten érdemes télen meglátogatni, mivel Hamburg gyönyörű kivilágítást kap az ünnepekre. Városközpontja tele van tematikus piacokkal, ahol a helyiek és a turisták összegyűlnek, itt semmiképpen ne hagyd ki a hagyományos Glühweint – a helyiek kedvenc italát, a jellegzetes csípős, fűszeres bort.

Karl Lagerfeld szülővárosa azonban sokkal többet kínál, mint amit általában elsőre gondolunk róla. Irigylésre méltó kulturális és művészeti színtér, amely olyan épületekben összpontosul, mint az Elba Filharmónia – amelynek építészete a város emblémájává tette –, az Állami Operaház, a hamburgi Kunsthalle vagy a Deichtorhallen, az egyik legnagyobb művészeti központ, amely a fotóművészetnek és kortárs művészetnek ad helyet.


Modern jellegét tükrözik a divatos városrészek, mint például a St. Pauli, a szállodák, mint az AMERON – amely egy védett épületben található Speicherstadt (UNESCO Világörökség része) szívében – és olyan gasztronómiai koncepciók, mint a Salt & Silver, amely a levantei és a latin-amerikai konyhára specializálódott.

Forrás: visiteurope.com

Nyitókép: Alexandr Spatari/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: