A legújabb designer táskának az égvilágon semmi haszna

Itt az Off-White Meteor modellje!

Mindig is egy olyan táskáról álmodtál, aminek semmi hasznát sem veszed, ráadásul még egy vagyonba is kerül? Akkor az Off-White legújabb modelljét, a Meteor Bag-et neked találták ki.

Azt hittük, hogy a Jacquemus mikro méretű táskájánál – amiben nagyjából csak egy zsebkendő fér el – nem tudnak kevésbé praktikus darabot a piacra dobni. Majd jött Virgil Abloh és megtervezte az Off-White Meteor modelljét, amiben gyakorlatilag még egy zsepit sem tudunk biztonságosan tárolni.

Nem is tudjuk, hívhatjuk-e egyáltalán táskának a népszerű streetwear márka legújabb termékét. Hiszen a táska egy olyan kiegészítő, amiben a személyes tárgyainkat tarthatjuk magunknál. Ez az Off-White Meteor nevű kreációról aligha mondható el, hiszen nagyméretű nyílások találhatók a bőrből készült termék mindkét oldalán. Pont, mintha egy meteor ütött volna lyukat rajta – amik egyébként tökéletesek arra, hogy a kezünket belecsúsztassuk, de az eredeti funkcióját emiatt már nem tudja betölteni.

Az amerikai tervező legújabb modellje amellett, hogy megkérdőjelezi a táskák eredeti koncepcióját, talán még egy kicsit tükröt is tart az emberek elé. Hiszen az elmúlt években a luxusmárkák legdrágább és legnépszerűbb táskái sokkal inkább számítottak státuszszimbólumnak, mint praktikus kiegészítőnek. Abloh talán erre próbált meg viccesen reagálni.

A sziluettet a márka legkeresettebb, Jitney névre keresztelt táskájáról mintázták. Az eredeti modellen természetesen nincsenek lyukak, így valóban hasznát vehetjük a hétköznapok során (ráadásul ez ‚‚csak’’ 1000 dollárba kerül). A Meteor Bag ennek az áttört verziója, de a végeredményről elmondható, hogy – Kanye West legőrültebb Yeezy cipőjével ellentétben – legalább esztétikusra sikerült. Az már más kérdés, hogy megéri-e az árát, hiszen a Meteor Bag 1665 dollárért, azaz kicsit több mint 500 ezer forintért vásárolható meg. Bár az Off-White legelvetemültebb rajongói valószínűleg még ezt az összeget sem sajnálják majd az ementáli sajtra emlékeztető verzióért.

Nyitókép: Off-White

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: