A legújabb divattrend a mi-parti ruha, ami egyenesen a középkorból érkezett

Mi-parti divat újragondolva

A reneszánsz után még egy kicsit visszarepülünk az időben, hiszen a felemás ruhák a gótikus viseletre voltak jellemzőek. A legújabb trendnek köszönhetően ma már a legmenőbb influenszerek gardróbja is rejt hasonló darabokat!

A color blocking, azaz a színre színt trend már évek óta nagy kedvence azoknak, akik szeretnek egy kis vidámságot csempészni a mindennapjaikba. A lényege, hogy kettő, maximum három erőteljes, egymástól eltérő színből állítod össze a szetted – ez állhat egy feltűnő sárga és narancssárga árnyalatból, de az igazán merészek a komplementer színpárokat is szívesen keverik.

A néhány hete véget ért divathetek street style fotói arról árulkodnak, a color blocking trend új formában tér vissza. A legismertebb stílusikonok már nemcsak egy szetten belül játszanak az eltérő színekkel, egy-egy ruhadarabon is megfigyelheted a különböző árnyalatokat. Mielőtt néhány konkrét példát mutatnánk a két tónusú trendre, tarts velünk egy képzeletbeli időutazáson. A divattörténeti könyveket lapozgatva ugyanis gyorsan rájöhetsz, hogy az új őrület valójában már évszázadokkal ezelőtt megjelent. A gótikus viseletben a férfiak mi-parti, azaz olyan harisnyanadrágot hordtak, aminek a két szára különböző színű volt. De a női ruhák között is volt olyan, amit hasonló módon készítettek.

Persze, ennél ma már jóval kreatívabb megoldásokkal találkozhatsz, hiszen rengeteg divattervező behódolt a trendnek. A color blockinggal ellentétben itt nem feltétlenül kell harsány színeket keverni egy ruhán belül – de ez sem tilos. Ha először csak barátkozni szeretnél a kétszínű ruhák ötletével, akkor elsőre inkább válassz neutrális színeket vagy olyan darabokat, amik nem annyira kontrasztosak. A fekete-fehér színpárral is remekül el lehet szórakozni, de bármilyen más árnyalatot is párosíthatsz valamelyik alapszínhez. Összegyűjtöttünk néhány inspiráló fotót a mi-parti trendről:

Kezdőknek: fekete-fehér blézer

Christian Vierig/Getty Images

Újabb monokróm csoda

@standstudio.official/Instagram

A Blutstein ikrek ajánlásával

@double3xposure/Instagram

Elől fehér, hátul fekete

@monsemaison/Instagram

Felemás bőrkabát

@pernilleteisbaek/Instagram

Átlósan is felezhetünk

Christian Vierig/Getty Images

Jöhetnek a színek

@chloechill/Instagram

Újragondolt color blocking

@standstudio.official/Instagram

Disney-rajongóknak

@genstreetstyle/Instagram

Sportos ruhákon is remekül mutat

@di_vsn/Instagram

Ha igazán merész vagy: félig blézer, félig bomberdzseki

Christian Vierig/Getty Images

A cipőkről se feledkezz meg!

@aimeesong/Instagram

Nyitókép: Jeremy Moeller / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: