A legújabb karácsonyfatrend a növényimádóknak kedvez

Mit szólnál, ha idén a luc-, ezüst- vagy a nordmann fenyő mellett néhány pozsgás növény is gondoskodna az ünnepi hangulatról a lakásban?

Évről-évre újabb kreatív megoldásokat láthatunk arra, milyen alternatívákkal helyettesíthetjük a klasszikus karácsonyfát vagy dekorálhatjuk tovább a lakást. A falécekből vagy faágakból összeállított „fenyő” mellett népszerű a grincsfa is, de idén egy újabb trendre is felfigyelhetünk majd: a pozsgás karácsonyfára.

Az Instagramon egyre több olyan fotót láthatunk, amelyeken az apró pozsgás növényekből készült az ünnepi hangulat elmaradhatatlan tartozéka, azaz a karácsonyfa. A trend már az Etsy-n is megjelent, és egyre több kézműves kínálja eladásra saját munkáját. A pozsgás karácsonyfák elkészítéséhez különböző fajokat használnak fel – például haworthiákat, varjúhájféléket és kövirózsákat – és egy-egy darab akár 100 növényből is állhat. Ezek a növények kifejezetten igénytelenek (nagyjából 10-14 naponta kell őket öntözni), ezért kezdő növénytartóknak is bátran ajánljuk. 

Forrás: @clfairs, @buchwaltergreenhouse/Instagram

Az egyszínű vagy tarka pozsgás karácsonyfák önmagukban is mesés látványt nyújtanak, de néhány apró gömb vagy csillag is kerülhet a tetejükre. Amikor az ünnepek véget érnek, és nincs többé szükség a karácsonyfára, a növények akkor sem vesznek kárba. Úgy alakítják ki a szerkezetüket, hogy könnyedén eltávolíthatók legyenek a kúp alapról, hogy utána egy téglibe átültethesd őket. Az Etsy-n már most találunk néhány mutatós darabot, de előfordulhat, hogy az elkövetkező hetekben a piacokon és a kézműves vásárokon is belefuthatunk hasonlóan szép pozsgás karácsonyfákba. Természetesen az ügyes kezű plant lady-k akár otthon is elkészíthetik a saját verziójukat, de mi inkább a profikra bíznánk ezt a feladatot.

Fotó: @nature.reflections, @ livingbunch_hire/Instagram

Nyitókép: TerracottaCornerFL/Etsy, @hellomissmay/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: