Amanda Seyfrired után te is imádni fogod a legújabb lakbertrendet

Mit kell tudni a ‚‚grandmillennial” stílusról?

A lakberendezés legújabb szenzációja a vintage szerelmeseinek kedvez.

Érdekes tendencia figyelhető meg a lakberendezési trendek között: továbbra is hódítanak a letisztult, minimalista stílusok és keleties hatások, de egyre népszerűbbek a vintage elemek, valamint irányzatok is. Ha te is gyakran görgeted végig a social media oldalakat néhány szemet gyönyörködtető enteriőrért, akkor biztosan feltűnt már a változás. A monstera növények, a monokróm urban jungle belső terek és geometrikus tárgyak mellett egyre gyakrabban kapnak szerepet az avantgárdot megelőző évszázadokra jellemző bútor- és dekortrendek. A nosztalgikus hatást keltő kötött díszítőelemek, az organikus minták és a folklór elemei hihetetlenül felkapottak. Olyannyira, hogy a stílus saját nevet kapott: a grandmillenialt.

@_havensent_/Instagram

A ‚‚millenial’’ kifejezéssel az Y-generáció, illetve néha a Z-generáció idősebb képviselőit szokták illetni. Azokat, akik a 1980 és 1995 között születtek. A ‚‚grand’’ előtag a nagyszülőkre, vagyis az előző generációra utal. Így könnyen kikövetkeztethető, pontosan mit takar a szóösszetétel: a grandmillenial azokat a 20-as, 30-as éveikben járó fiatalokat jelöli, akik nem a modern, hanem a klasszikus, vintage lakberendezési trendekért rajonganak. Nekik köszönhetően a fodrok, a hímzett ágyneműk, a kékfestős porcelánok és a tobzódó hortenziák látványa teljesen megszokott. A kisebb-nagyobb otthonokban olyan atmoszférát alakítanak ki, amely a nagyszüleink régi házára vagy akár barokk palotákra is emlékeztethet minket.

@_havensent_/Instagram

A ‚‚nagyis’’ stílus nemcsak a hétköznapi embereket, vagy az influenszereket hódította meg: Amanda Seyfried is csatlakozott a grandmillenial rajongótáborához. Az ismert színésznő a karantént otthonában tölti, ahonnan lelkesen posztol legújabb hobbijáról, a horgolásról. Követőivel rendszeresen megosztott olyan képeket, amelyeken aprócska horgolt négyzetek szerepeltek, de közben semmit sem árult el arról, mit készít.

@mingey/Instagram

Néhány héttel később kiderült, hogy egy hatalmas takarón dolgozott és a végeredményt a rajongói, illetve több sztár is megdicsérte. Seyfried azóta asztaldíszek és terítők készítésébe kezdett – követői arra kérik, osszon meg egy videót, amin megmutatja, hogyan készülnek a munkái. Ezek után nem lepődnénk meg, ha a grandmillenial stílus még népszerűbb lenne a jövőben.

Nyitókép: Noam Galai/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

    Legnépszerűbb cikkek: