A legújabb ökotrend: természetes úszómedencét az udvarra!

Klóros víz helyett természetes

Nyáridő: csellengeni a vízparton, süttetni a hasunkat a puha fűben, limonádét szürcsölni, belegázolni az algáktól hemzsegő vízbe. Igen, jól olvastad: mert a legújabb trend, hogy természetes úszómedencékben pancsolnak az emberek. Az meg mi?

Ha eddig még nem hallottál a természetes úszómedencékről, ne ijedj meg, ezzel nem vagy egyedül! Az igazság az, hogy külföldön már a ’80-as évek közepén is népszerűek voltak, ennek ellenére sokunk szótárából (és sajnos a kertjéből) hiányzik ez a környezetnek és a testünknek is kedvező, nem a klasszikus értelemben vett úszómedence. Miért fontos, hogy mostantól tudjunk a klórmentes fürdőről?

Mert a környezetednek és neked is jót tesz

Fontos, hogy ezt a medencét ne úgy képzeld el, mint az udvar közepére ásott nagy lukat, amibe várjuk, hogy beessen az eső. A technológiai fejlődésnek köszönhetően elképesztően stílusos és látványos természetes medencéket készítenek. Ami a legfontosabb ezekkel kapcsolatban, hogy ezek környezettudatos megoldást jelentenek, mivel vizük semmilyen klórt és más kemikáliát nem tartalmaz. Ehelyett a relax zónát kavicsokkal, algákkal töltik ki, amelyek természetes úton tisztítják a vizet. A legújabb modelleknél egy úgynevezett „biofilm reaktort” is alkalmaznak, amely segít megszűrni a vizet.

De miért döntenek az utóbbi időben sokan a hagyományos, klóros változat helyett a természetes úszómedencék mellett?

Pontosan ugyanabból az okból kifolyólag, amiért termelői piacra járunk, vagy natúrkozmetikumokat használunk: mert tiszták. Ha elmerülsz a vizében, tudod, hogy semmilyen vegyszerrel nem érintkezik a bőröd, és nyugodtan alhatsz éjszakánként, mert nem károsítottad a környezeted semmivel. Az is mellette szól, hogy megközelítőleg ugyanannyiba kerül egy ilyet elkészíttetni, mint a hagyományos változatot. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy egy ilyenben lubickolva sokkal jobban tudsz kapcsolódni a természethez, ez egy életstílus is egyben. Ha nem hiszed, nézd meg a következő lenyűgöző fotókat!

Ahol minden gondunkat elfelejtenénk

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

With Love & Gratitude · 方方 (@wongyfongy) által megosztott bejegyzés,

Fürdés utáni program: elnyúlni a stégen

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

waves of enthusiasm since 1985 (@biotop_natural_pools) által megosztott bejegyzés,

Trópusi hangulat a te kertedben is lehet!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ryan Mcmahon (@musalandscape) által megosztott bejegyzés,

Ki akar csobbanni?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Madeira.Best (@madeira.best) által megosztott bejegyzés,

Nyitókép: Zhu Hongzhi/Unsplash

(countryliving.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezt is olvasd el:

Legnépszerűbb cikkek: