A legújabb tökös dekortrend hallooween után is remekül mutat majd

A hátborzongató faragott arcokat felváltják a virágok és a pasztellszínek. Ha nincs még programod a hétvégere, akkor ideje valami kreatívat alkotni.

A halloweeni beöltözős-csokigyűjtős-ijeszgetés Magyarországon nem igazán népszerű, de vannak olyan elemei az ünnepnek, amiket mi is szívesen alkalmazunk. Ilyen a tökfaragás is! Az ünnep egyik legismertebb jelképe, a halloweeni tök egyre több lakásban, erkélyen vagy udvaron bukkan fel itthon is. Idén azonban egy újabb tökös trend hódít: a színes zöldségek már nemcsak rémisztő dekorációként költöznek be az emberek otthonába, hanem kifejezetten csinos formát öltenek. Ha már unod a klasszikus tökfaragós szokást és a hátborzongató darabok helyett – esetleg mellé – szeretnél igazi őszies dekorációt készíteni, akkor mutatunk néhány ötletet. Ha elkészültél, jutalmazd meg magad egy finom halloweeni koktéllal is.

Szellem tök

Fotó: Waitrose

Az egyik legismertebb brit áruházlánc, a Waitrose kínálatában idén a klasszikus halloweeni tökök mellett fehérre festett, úgynevezett „szellem tökök” is bekerültek a kínálatba. A különleges díszítőelemet az emberek azonnal elkapkodták. Természetesen ha megtetszett az ötlet, nem kell az egész várost felkutatnod egy fehér színű tökért. Csak ecsetre és festékre van szükséged, na meg néhány régi újságra, hogy megspórold a takarítást. Nem muszáj a fehér színhez ragaszkodnod: keress egy helyet a töknek, és olyan színnel fesd be, ami beleillik a környezetbe. Engedd, hogy szárnyaljon a fantáziád: ragaszthatsz rá színes leveleket, őszi terméseket vagy az ecsettel is pingálhatsz rá valamilyen mintát.

Tökkaspó

Fotó: @adamluked/Instagram

Az Instagram népe egyszerűen megőrül ezért az őszi dekortrenddért, ne lepődj meg, ha te is több helyen találkozol majd hasonló megoldással. A legnépszerűbb képeken az apró tökökbe pozsgásokat telepítettek, de természetesen bármilyen növénnyel jól mutat a különleges kaspó. Érdemes először a tököt kiválasztanod és csak ezután a növényt, hogy a zöldség és a cserép mérete biztosan passzoljon. Ha minden beszereztél, akkor jöhet a faragás. Vágd le a tök szárát, vájd ki a belsejét, és ne felejts el egy aprócska lyukat vágni az aljára. Ez azért fontos, mert ezen keresztül ki tud folyni a felesleges víz és nem rohad meg a zöldség belseje. Ha a kaspót előkészítetted, csak egy dolog maradt hátra: cserepestől tedd bele a növényt. Tipp: érdemes nem túl meleg helyen tárolnod, úgy hosszabb ideig gyönyörködhetsz a látványban.

Tökváza

Fotó: @ladylouloveshome/Instagram

Az előző ötlethez hasonlóan itt is először a váza méretét érdemes kiválasztanod, de egy pohár is megteszi. A lényeg, hogy a víz ne a tökkel érintkezzen. Amennyiben nem élő, hanem szárított virágokkal és termésekkel szeretnéd megtölteni a tököt, akkor érdemes florisztikai szivacsot (konyhanyelven: virág szivacs) használnod. Ezzel könnyebb kialakítanod a tökéletes kompozíciót és a virágok később sem csúsznak el a helyükről.

Nyitókép: @chezvargas_/Instagram, Waitrose

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: