A Lush megnyitotta a világ első Illatkönyvtárát

Újabb ok, amiért el kell utaznunk Olaszországba!

Az illatos konceptüzlet Firenzében, a modern parfümkészítés bölcsőjében nyitotta meg kapuit, a via dei Calzaiuoli 94/96 alatt.

Kedvenc angol kozmetikai márkánk, a Lush tegnap megnyitotta a világ első Illatkönyvtárát, miután korábban már a Liverpoolban és Shinjukuban található üzletekben is hatalmas sikert aratott koncepciójuk. A firenzei városközpontban otthonra lelt Illatkönyvtár nemcsak a kreatív megjelenésével, hanem történelmiségével is leveszi az embert a lábáról.

lush_library
Fotó: @lushperfumelibrary/Instagram

„Egyértelmű volt, hogy Firenzében lesz az üzlet, mivel a reneszánsz során itt fektették le a modern parfümkészítés alapjait. Elmerültünk a történelemben, a műalkotásokban és a legendás látványosságokban. Ilyen környezetben könnyen jön az ihlet.” – mondta a hely kialakításával kapcsolatban Mark Constantine OBE, a Lush társalapítója és parfümkészítője.

Készítsd az orrod!

A firenzei Lush Illatkönyvtár (Perfume Library) a Lush-illatok eddigi legnagyobb gyűjteményének ad otthont, beleértve a nyitáskor bemutatott exkluzív parfümöket, amelyeket a firenzei reneszánsz ihletett. Az érzékek kényeztetésére kiválóan alkalmas üzlet elképesztően illatos utazásra hív, mely az illatok orvosi alkalmazására nagy hangsúlyt fektető reneszánsz humor-elméleten alapszik. A régi idők emberei úgy tartották, a személyre szabott, megfelelő illatok megvédik a szervezetet a betegségektől. A parfümökön kívül a Lush Illatkönyvtára ad majd otthont a márka legnagyobb testpermet-gyűjteményének is, melyeket a #LushCommunity közössége válogatott össze.

Ha olvasni támadna kedved

Még mielőtt azt gondolnád, hogy itt minden kizárólag az illatokról és az érzékekről szól, az Illatkönyvtár tényleg könyvtár: a parfümök és a testpermetek mellett ugyanis több mint 70 különböző könyv is kapható, az illóolajok, az aromaterápia, a történelem és a regeneráció témájában. Ezek a könyvek a parfümkészítés rejtelmeibe, a gyártás titkaiba és az új üzlet megnyitásának történetébe is beavatnak.

lush perfume library
Fotó: @lushperfumelibrary/Instagram

Egy hely, ahol összefonódik a múlt és a jelen

Ha játékos, sosem tapasztalt illatélményre vágynál, a régi kort idéző helyszínen egy multi-szenzoros terület is vár, amely a technológia, a zene és a fények segítségével kelti életre az illatokat. A Lush történetében elsőként e-papír technológiával működő kijelzők mutatják be a termékinformációkat, méghozzá három nyelven (olasz, angol és egyszerűsített kínai), ha a helyszínen beolvasod az üzletben található tesztereket. Ebből is látszik, hogy a márka ügyel a környezetre, ez a megoldás feleslegessé teszi a táblák nyomtatását és szállítását.

AR-élmény: mostantól egy virtuális illatkiállításon is részt vehetsz

Az új Illatkönyvtár megnyitásával egy időben egy új, Firenze által inspirált funkció is elérhetővé válik a #LushLabs applikációban: egy virtuális illatkiállítás. Vesd bele magad a város történetébe, a reneszánsz csodájába és fedezd fel a firenzei illatkollekció mögött rejlő hatásokat!

Indulhatunk?

Nyitókép: Lush

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: