A nő, aki 64 évesen meghódította a divatvilágot

Soha nem késő új dolgokba kezdeni! Ha nem hiszel nekünk, akkor Janis Wilkins, 64 éves modell biztosan meg fog róla győzni.

Képzeld el, hogy az utcán sétálgatsz, amikor egy modellügynök felkér, hogy szerepelj egy nagyobb divatkampányban. Janis Wilkinsszel pontosan ez történt. A sokáig professzionális fotósként dolgozó hölgy, álmában sem gondolta volna, hogy 60 fölött a legnagyobb divatmárkákkal fog együtt dolgozni. Minden a ThirdLove nemű fehérneműkampánnyal kezdődött el, ahová különféle korosztályú és testtípusú nőket kerestek. Janis akkor volt 62 éves, a fotói pedig annyira jól sikerültek, hogy két évvel később az Allure, a New York Post és az Universal Standard modelljeként tündökölt, sőt a New York Fashion Week kifutóján is végigvonult. Új munkájával nemcsak a divatvilágot, hanem nők millióit inspirálja.

Fotó: janiswilkins/Instagram

„Amikor az emberek azt mondják, hogy én inspiráltam őket, az nagyszerű érzés.”- mondta a modell. Úgy gondolja, hogy az élet célja valójában az, hogy békében éljünk, érezzük mások szeretetét és kapcsolatba lépjünk egymással. A növekvő népszerűségének hála, Janisnek erre egyre több lehetősége nyílik. Ráadásul a jelenlétével újrafogalmazza a szépségről alkotott képet, miszerint nemcsak a fiatal, hanem az idősödő nők is gyönyörűek. „Az öregedés szuper dolog, mert egyre mélyebb kapcsolatod lesz önmagaddal.” – magyarázta. A jóga és az úszás rengeteget segít neki abban, hogy elfogadja minden porcikáját. Ezért a modell másokat is arra ösztönöz, hogy vegyenek részt olyan tevékenységekben, ami elősegítheti ezt.

Fotó: janiswilkins/Instagram

A modell Jane Fondához és Sharon Osbournehoz hasonlóan nem festeti a haját, megszerette annak természetes ezüstös árnyalatát. „Szerintem felszabadító, ha nem érezzük kötelességnek a hajfestést.” – majd azt is hozzátette, hálás, amiért eljutott az életének ezen szakaszába. Nem utolsósorban pedig szeretné, ha az emberek tisztába kerülnének azzal, hogy soha nem késő új dolgokat kipróbálni.

Nyitókép: janiswilkins/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: