A nyár legújabb hóbortja: öltözz úgy, mint egy turista!

Öltözz úgy a zöldségeshez, mintha a Bahamákra indulnál!

A legújabb divattrendet akár szórakozásként is felfoghatjuk - álcázzuk magunkat átutazó turistának a hétköznapokon!

Ha 5-10 évvel ezelőtt meghallottad volna azt a szót, hogy turista-divat, valószínűleg azonnal rávágtad volna, hogy olyan nincsen. Az átutazóban lévő látogatók kényelmes öltözékéről, egészen biztosan nem a stílusos szó jutott volna az eszedbe. Inkább egy meglett férfi, akinek a hasitasija felett, a pólója alól előbukkan a sörpocakja. Igaz?

Biztosan veled is megesett már, hogy a fényképezőjüket serényen kattogtató embertömegen próbáltál áttörni, magadban azt morogva, hogy a fenébe lehet így felöltözni?”. Néhány évvel később kijelenthetjük, hogy a tipikus turista szett újragondolt formájában cseppet sem ciki, sőt!

Elég csak néhány pillantást vetni az aktuális divattrendre és hamar meglátod, hogy a tradicionális turista szettek minden darabja megtalálható köztük. A bucket hat, az övtáska (avagy hasitasi), a halásznadrág, a batikolt, hawaii és trópusi mintás ing és az elmaradhatatlan csúnya szandál mind felbukkantak a neves divatházak 2019-es tavasz-nyári kollekciójában. Sőt, ahhoz sem kellett sok idő, hogy az utcai divatban is megjelenjenek!

A legjobb az egészben, hogy a szükséges ruhadarabokat és kiegészítőket nem csak az üzletekben szerezheted be. Látogass el egy vintage üzletbe, egy turkálóba vagy egyszerűen csak túrd fel a szüleid és nagyszüleid gardróbját – biztosan rábukkansz majd néhány kincsre, például egy virágmintás ingre vagy egy harangsapkára. Bolondítsd meg te is a szettjeidet egy-két jellegzetes darabbal, vagy egy nap erejéig bújj inkognitóba és válj tetőtől talpig turistává!

Szeretnéd te is átérezni, milyen a turista sikk? Akkor ezeket az alapdarabokat szerezd be!

Trópusi mintából sosem elég

Fotó: Thomas Concordia /Getty Images, ing – Zara 7995 Ft, nadrág – Urban Outfitters 59 dollár

Pólón, ruhán, szoknyán vagy egy kendőn? Nem számít. A lényeg, hogy kutasd fel a turkálókat vagy a boltokat néhány banán, ananász vagy papagájos mintába borult ruha reményében. A legjobb, ha egy rövid ujjú gombos ing formájában találsz rá új szerzeményedre – az adja meg ugyanis az igazi turista életérzést.

A legfontosabb: Hawaii mintás ing

Fotó: Ron Adar /Getty Images, ing (bal) – Zara 7995 Ft, ing (jobb) – Bershka 4995 Ft

Akár az előző pontban is írhattunk volna a hawaii mintás ingekről, de úgy döntöttünk, megérdemlik, hogy külön tegyünk róluk említést. Semmi sem érezteti jobban az „apu utazik” hatást, mint egy virág- és pálma motívumokkal díszített ing és egy cargo nadrág kombinációja.

Batikolás

Fotó: Albert Urso /Getty Images, póló – ASOS 32 dollár, ruha – Bershka 6995 Ft

A minta, amit gyerekkorunkban a legtöbben tiszta szívből gyűlöltünk meghódította a kifutókat és ezzel együtt a streetweart is. A batikolással díszített póló az új favorit, de nyugodtan beújíthatsz egy hasonló mintával ékesített tornacipőt, kendőt vagy nadrágot is. Azért ne egyszerre viseld mindet – a jóból is megárt a sok!

Bermuda vagy halásznadrág

Fotó: Estrop /Getty Images, nadrág (bal) – Stradivarius 6995 Ft, ing (jobb) – Zara 6995 Ft

A klasszikus utazások során biztosan minden bőröndben ott lapult egy bermuda sort vagy egy nagy zsebekkel kiegészített térd alá érő nadrág. Ha igazán retró érzéssel szeretnéd gazdagítani az outfitedet, válassz egy bézs színű darabot.

Csúnya szandál, bátrabbaknak zoknival

Fotó: Pietro D’aprano /Getty Images, szandál (bal) – Bershka 9995 Ft, szandál (jobb) – Urban Outfitters 79 dollár

Néhány évvel ezelőtt még a legnagyobb tabunak számított, ha valaki egy szandál + zokni párosításban jelent meg az utcán. Ezzel szemben napjainkban már a legtöbb nagy divatház kifutóján megjelent ez a kombó, így a Fendi, Anna Sui és Marc Jacobs példáját követve te is bátran bevállalhatod ezt a megoldást.

Bucket hat

Fotó: Pietro D’aprano /Getty Images, kalap (bal) – Bershka 3995 Ft, kalap (jobb) – Urban Outfitters 30 dollár

A nyári gardróbodból nem hiányozhat egy sikkes kalap, ami még a napsugaraktól is megvéd. Ha még csak barátkozol a bucket hat trenddel, szerezz be egy fekete, bézs vagy fehér darabot. Ennél kicsit nagyobb izgalomra vágysz? Akkor válassz egy feltűnő színűt, ha pedig igazán belevetnéd magad a trendbe, akkor jöhetnek a mintás változatok.

Övtáska

Fotó: Randy Brooke /Getty Images, táska (bal) – Bershka 4995 Ft, táska (jobb) – Stradivarius 3995 Ft

A fanny pack, vagy ahogy itthon ismerjük, a hasitasi már tavaly nyáron a legnépszerűbb kiegészítők közé tartozott. A trend idén is hódít. A „turista-divat” elmaradhatatlan kelléke egy praktikus övtáska, amibe beledobálhatod az apróságaidat és már indulhatsz is. Csatold a derekadra vagy vesd keresztül a válladon!

Nyitókép: @mundigomoore/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: