A nyári utazást tervezed? 4 olcsó és kihagyhatatlan úti cél

Legyen szép és olcsó jeligére ajánlunk most négy helyet, amit érdemes lesz nyáron meglátogatni.

Sejtéseim szerint nem én vagyok az egyedüli, aki már a nyári meleg és napsütés, de legfőképpen egy pihentető nyaralás után sóvárog. Épp elég távol van már a korábbi utazás ahhoz, hogy elkezdjem megtervezni a következőt. Nem mellesleg a borús tavasz eleji idő is rögvest elviselhetőbbé válik, ha landol a fiókunkban egy repülőjegy. Hogy mit keresünk? Verőfényes napsütést, hullámzó tengert és festményre illő naplementéket. Persze, mindezt költséghatékonyan.

Piran, Szlovénia

Szlovénia természeti kincsei ámulatba ejtőek. Itt mindent megtalál az ember, amire csak vágyhat. Hegyek, azúr tavak és tengerpart is rendelkezésre áll a kikapcsolódni vágyók számára. A szlovén tengerpart gyöngyszeme pedig minden bizonnyal Piran. Ez egy kis kikötőváros, ami bájos romantikájával mindenkit levesz a lábáról. Az Adriai-tengerbe benyúló kisváros gazdag történelmi múlttal rendelkezik és a velencei gótikus építészet remekművei is megtalálhatók itt. Piran a Velencei Köztársaság egykori része, így az olasz kulturális hatások még mindig érezhetők az épületek, az éttermek és az atmoszféra tekintetében egyaránt. Ha festői helyen pihennénk, miközben élvezzük az Adria hűvös vizét, Pirant nem érdemes kihagyni.

Fotó: BERGFEX

Ksamil, Albánia

Albánia egy nagyon izgalmas ország, olyan rejtett kincsekkel, amire elsőre nem is gondolna az ember. A kedvező árak mellett a nyugalom megfizethetetlen. Kevés hely vetekszik Ksamil szépségével, ami akár az albán Maldív-szigetek is lehetne. Egy azúrkék, sekély vizű öbölben terül el a város, amihez közel 3 lakatlan sziget található. A fehérhomokos strand az utóbbi években felkapott turistahellyé változott, ezért nem a főszezon a legalkalmasabb a látogatásra.

Fotó: Albania TourGuide

Bari, Olaszország

Bari Olaszország délkeleti partvidékén fekszik. Repülővel, autóval és vonattal is könnyen megközelíthető. Baráti árai pedig különleges célponttá teszik, hiszen itt pénztárcakímélő módon tudjuk megtapasztalni a dolce vita életérzést. Az olasz csizma több szempontból is kedvelt nyaralóhely, a gasztronómia, a mediterrán légkör és a tiszta tengerpartok is utazásra csábítanak. Ha Barin jársz, két strandolás közé szúrj be egy piaclátogatást is. A rengeteg árus és különleges portékáik hamisítatlan olasz élményben részesítenek.

Fotó: tripsavvy

Samos, Görögország

Ha az Égei-tenger habjaiban mártóznál meg, akkor a tökéletes költséghatékony úti cél Samos. A macskaköves utcák, az öreg halászok és az egész város az élet lüktetését hirdeti. Samos egy festői völgyben fekszik, ráadásul Görögország legszebb strandjai, Tsamadou és Lemonakia is itt találhatók. A vadregényes táj pedig hihetetlen vendégszeretettel párosul. Minden, ami szem szájnak ingere, az itt felkínálkozik. Csak élni kell a lehetőséggel.

Fotó: greece is

Nyitókép: Westend61 /Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: