A Pantone bemutatta a 2021-es év színeit: ‘Ultimate Grey’ és ‘Illuminating’

A Pantone Színintézet minden decemberben nyilvánosságra hozza a következő év színét, amire bizonyos fokig trendelőrejelzésként is tekinthetünk. Az ’Év Színe’ sosem egy véletlenszerű választás eredménye, a világban zajló események inspirálják.

Az intézet 2020-ban is eleget tett éves feladatának, és közzétette az elkövetkező év színét. Vagyis színeit, ugyanis rendhagyó módon ez alkalommal két árnyalatra esett a választás. Hosszas és alapos megfontolás után a semleges szürkét, azaz az ‘Ultimate Gray’-t és a világító sárgát, azaz az ‘Illuminating’ színt jelölték meg. A meglepő párosítással szeretnék felhívni az emberek figyelmét a szolidaritás minden eddiginél nagyobb fontosságára.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PANTONE (@pantone) által megosztott bejegyzés

Az intézmény történetében másodszor fordul elő, hogy színpárt választanak az év színének. Ez legutóbb 2016-ban történt meg, amikor a rózsakvarc és a derűskék került ki győztesként.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PANTONE (@pantone) által megosztott bejegyzés


Az eseménydús 2015-ös év után, az emberek lelki megnyugvásra és békére vágytak, aminek ezek a pasztellszínek tökéletesen megfeleltek. A bizonytalanságban telt időszakokban – mint például a 2020-as globális járvány miatt – jellemzően olyan színek dominálnak a divatban, a dizájnban, és a lakberendezésben is, amik megnyugtatnak és felemelőek. Az elmúlt két évtizedben a derűskék árnyalatok többször is felbukkantak. Ám az optimista sárgát utoljára akkor választották ki. amikor a 2008-as gazdasági recesszió megrázta az egész világot.

A színintézet sajtónyilatkozata szerint az ’Illuminating’ optimizmussal és elevenséggel társul, míg az ’Ultimate Grey’ a nyugalmat és a kitartást jelképezi, amikre nagy szüksége van most a világnak.

Forrás: pantone.com
Nyitókép: Anna Blazhuk/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: