A pezsgő szerelmeseinek kötelező program: Champagne-séta a Dunakorzón

Ha szereted a minőségi pezsgőket és még nincs programod október 18-ára, remek hírünk van! A champagne világnapján egy Duna-parti séta keretében kóstolhatsz világhírű, díjnyertes gyöngyöző italokat.

A világ legelőkelőbb pezsgői, gyönyörű luxushotelek és élményséta a Dunakorzón – a tökéletes pénteki kikapcsolódás pontos receptje. A Duna-parti Sofitel, InterContinental és Marriott szállodák rendhagyó összefogása keretében egy exkluzív pezsgős rendezvényen vehetsz részt. A champagne hivatalos világnapján interaktív programokat, pezsgős vacsorákat és izgalmas mesterkurzusokat szerveznek az érdeklődőknek. A nap fénypontja garantáltan a Champagne-séta lesz, mely során 9 különböző pezsgőkülönlegességet kóstolhatsz meg. Ugyan a köznyelv a pezsgő szinonimájaként használja a champagne-t, valójában nem minden pezsgő champagne. A champagne a névadó borvidékről származó pezsgő, amit tradicionális eljárással, palackos erjesztéssel és érleléssel, pinot noir, pinot meunier és chardonnay borokból készítenek. Ezeket az italokat általában csak üveggel lehet kikérni a legelőkelőbb hotelekben, bárokban és éttermekben, most viszont egyetlen pohárral is elkortyolhatsz belőlük kedvezményes áron, ha megvásárolod a résztvevő szállodák közös Champagne voucherét a hotelek valamelyikében.

Mindegyik szálloda más Champagne-ház prémium italaival készül: a Sofitel Budapest kiemelt partnere a J. De Telmont-, az InterContinental Budapest-é a Laurent Perrier lesz, míg a Marriott Budapest a Veuve Clicquot kiváló tételeit hozza el a vendégeknek. A kóstolás 12 órakor kezdődik, kötetlen sorrendben látogathatóak az egymástól pár perc sétára lévő szállodák. Hogyan lesz a csendes borból pezsgő ital? Mi a finomseprőn való érlelés célja, és mit jelent a degorzsálás? Ha ilyen és ehhez hasonló kérdéseid támadnak, keresd bátran a pezsgők márkanagyköveteit és képviselőit, éjfélig találkozhatsz velük a hotelek éttermeiben és bárjaiban.

Mindegy, hogy pezsgőszakértő hírében állsz vagy épp lelkes zöldfülű kóstolónak tartod magad, mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Mi is ott leszünk az érdeklődők között, és nagyon várjuk, hogy bővíthessük a pezsgős ismereteinket!

A program Facebook eseményét itt találod!

Nyitókép: AzmanL/E+/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: