A retró mindent visz: a neon felirat a legnagyobb lakbertrend, így díszítsd vele az otthonod

A 2010-es évek egyik kedvelt lakberendezés trendje újra hódít – egyre többen varázsolják vidámabbá az otthonuk hangulatát egy neon fényárban úszó felirattal vagy formalámpával.

A neon fényben úszó feliratok, illetve különböző formák a 2010-es évek közepén robbantak be a legnagyobb lakberendezési trendek közé. A közösségi oldalakra feltöltött képek pedig arról árulkodnak, idén ismét meghatározó szerephez jut ez a látványos dekorelem. Ezt a Pinterest év eleji jelentése is alátámasztja, amelyből megtudhattuk, az elmúlt évben a nyolcszorosára nőtt a „neon szoba” keresések száma. A „LED fény dekoráció” kifejezésre pedig háromszor több keresés érkezett, mint tavaly. A növekvő népszerűséget Jeremy Cortial, a Yellowpop márka társalapítója is megerősítette: „A 2018-as elindulásunk óta 400 százalékkal nőtt az eladások száma, különösen tavaly volt nagy a lendültek a TikTok miatt” – mondta a TZR-nek. Cortial szerint ebben az is közrejátszott, hogy a pandémia alatt sokkal több időt töltöttünk otthon, ezért sokan valamilyen vidám dekorációt kerestek, amivel optimizmust, energiát és játékosságot csempészhetnek a szobába. 

Nyugodtan kijelenthetjük: a neon feliratokkal már nem csak a bárokban és a szórakozóhelyeken találkozhatunk. Amennyiben te is szeretnéd feldobni egy neon fali vagy asztali dísszel az otthonod hangulatát, a következő tippeket érdemes szem előtt tartanod.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

yellowpop (@yellowpop) által megosztott bejegyzés

1. Kezdd kicsiben

A nagyméretű neon formalámpák, feliratok elképesztően mutatósak, de nem muszáj rögtön egy óriási beruházással indítanod. Ha még barátkozol a trenddel, vagy csak kíváncsi vagy arra, illik-e egyáltalán a szobába a dekoráció, akkor először válassz egy kisebb darabot. Egy nagyobb méretű elemnek nehezebb új helyet találni, ha mégsem passzol arra a helyre, ahová eredetileg elképzelted. Ráadásul egy kisebbnek is elég erős a fénye ahhoz, hogy beragyogja a teret és egy kis színt varázsoljon a szobába.

2. Válassz egyedi tervezést

A klasszikus „hello” és „love” feliratokat, vagy a flamingó formát túl mainstreamnek találod? Akkor készíttess egy személyre szabott darabot. Ez lehet a neved, egy szó vagy egy idézet, amihez jó emlékek fűződnek. De egy rád jellemző tárgy, étel vagy akár a saját tervezésed is felkerülhet a falra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chillhouse (@chillhouse) által megosztott bejegyzés

3. Tekints rá úgy, mint egy műalkotásra

Brianne Bishop belsőépítész szerint a neon formalámpára vagy feliratra úgy kell gondolnunk, mint egy drága festményre. Ez azt jelenti, hogy a szoba központi dekorációjává kell tenned. Hiszen egy Bukta Imre vagy egy Van Gogh-festményt sem rejtenél el a fikusz mögé. Azt is kiemelte, hogy érdemes olyan színt választani, amely a szoba többi részén is fel-feltűnik. A másik tanácsa, hogy  győződj meg arról, hogy a dekoráció „olyan érzelmet vált ki belőled, amilyenre vágysz”. Vagyis a vásárlás előtt jól komponáld meg, milyen hatást szeretnél vele elérni, milyen lesz a szoba összképe.

4. A monokróm és a komplementer színekkel sosem lőhetsz mellé

Jessica Davis, a JL Design vezető tervezője is hisz a színek erejében és előszeretettel játszik a monokróm árnyalatokkal, illetve a komplementer színpárokkal. Példáját a neon fény kiválasztásakor is követheted. Nem zárkózik el az olyan színektől sem, amelyek megegyeznek a szoba falának árnyalatával – vagy éppen ellentétben állnak vele. „Például, ha a szobád tele van hűvös szürke és kékes színekkel, akkor válassz egy neonkék vagy egy narancsos árnyalatú feliratot.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

yellowpop (@yellowpop) által megosztott bejegyzés


Forrás: TZR
Nyitókép: @yellowpop/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: