Ezek a leggyakoribb sminkes bakik – Vajon te is elköveted őket? – videó

Már az alapoknál elcsúszhat a sminkelés

Lehet, hogy gyakran nem a megfelelő technikákat alkalmazod sminkelés során? Mai videónkban a legáltalánosabb hibákra hívjuk fel a figyelmed.

Gyakran sminkelsz, és előfordul, hogy nem vagy elégedett a végeredménnyel? Lehet, hogy alapvető hibákat vétesz. Most egy olyan videót mutatunk neked, amelyben egyik kedvenc vloggerünk, Ali Andreea ad támpontokat a sminkeléssel kapcsolatban.

A vlogger az arca bal oldalán a sminkelés helyes módszereit mutatja be, a jobb oldalán pedig a videóban említett összes hibát.

A leggyakoribb hibák:

  1. Nem viszel fel primert

A helyes sminkelés első lépése a primer használata, hisz ezzel alapot adsz a sminkednek. Ne feledkezz meg róla, hisz tartósabbá is teheted vele a végeredményt.

  1. Nem jó technikával alapozol

Sajátítsd el az alapozó helyes használatát! Ali Andreea azt javasolja, mindenképp nedves blenderrel dolgozz, hisz a száraz magába szívja a terméket. Emellett figyelj arra, hogy ne húzd végig a bőrödön a szivacsot, hanem finom, körkörös mozdulatokkal ütögesd bele a terméket, és ne állj meg az állad vonalánál: a nyakadról és a füledről se feledkezz meg!

A korrektort se dörzsöld a bőrödbe, inkább nyomkodva dolgozd el. Az alsó szempillavonaladtól kissé távolabb vidd fel a korrektort. Az orrodra, a szemzugodba és a homlokodra is tegyél belőle, ahogy Ali Andreea teszi.

  1. Ugyanazzal az ecsettel púderezel, bronzosítasz és pirosítasz

Figyelj az ecsethasználatra! A púderezéshez a legelőnyösebb, ha egy nagy fejű, hosszúkás vagy kerek formájú ecsetet választasz, így egyenletesen fel tudod vinni az arcodra a terméket. A szemzugba viszont kis fejűvel vidd fel a púdert. A bronzosítóhoz válassz egy szélesebb, ferde fejű eszközt, pirosítóhoz egy kerek, tömött szőrű darabot.

Tudtad?
Ha nem kimondottan zsíros a bőrtípusod, akkor bőven elegendő, ha a szemed alá és a T-vonaladra viszed fel a púdert. A tökéletes hatás elérése érdekében alkalmazz sminkfixáló sprayt, így természetesebbnek tűnik az összkép.
Különböző termékekhez különböző ecseteket használj!
  1. Csücsörítesz kontúrozás közben

Ha így viszed fel a kontúrt, nem biztos, hogy eltalálod az arccsontod vonalát, hanem pont hogy alá kerül majd a festék. Nem kell csücsörítened, miközben felviszed a terméket. A másik gyakori hiba, hogy sokan hosszúra nyújtják a kontúrvonalat, és nem viszik fel a színt a hajvonalhoz.

  1. Úgy használod a bronzosítót, mintha kontúr lenne

A bronzosítás lényege, hogy melegebbé teszi az arctónusod. Ha túl sokat viszel fel, „koszosnak” tűnhet az arcod. Ali Andreea szerint elég csak egy kevés terméket felvinned a kontúrvonalad felé. Ő a nyakára is ken egy keveset.

A pirosítóval is hasonló a helyzet. Hibázol a sminkelés során, ha rákened a kontúrvonalra, inkább csak az arccsontod belső részére vidd fel, ahogy a videóban is látod.

  1. Szögletes szemöldök

Már a színválasztásban is hibázhatsz, de Andreea szerint a szögletesre formált szemöldök ront a leginkább a megjelenéseden. Ehelyett a természetes vonalakat kövesd, keretezz, majd kefével igazítsd meg a szálakat.

  1. Nem váltasz ecsetet két szemhéjpúder között

Először is, használj szemhéjprimert a tartós hatás érdekében! Válts ecsetet a különböző színek között, hiszen ha ezt kihagyod, csak összekevered a színeket.

WooHoo-tipp:
A legjobb módszer, ha a legsötétebb színnel a szemed széléről indulsz, a belső szemzugba pedig a legvilágosabb, legcsillogóbb árnyalatokat választod.
Te tudod, hova kell felkenni a highlightert?
  1. Csak a pilláid végét fested ki

A szempillaspirált egészen a tövektől vidd fel, csavaró mozdulattal – ne csak a végeket színezd be vele! Kissé emeld meg a pillákat, miközben fested a spirállal. Az alsó pillasorodra is vidd fel a terméket.

  1. Túl alacsonyan viszed fel a highlightert

Ha így teszel, kihangsúlyozod az orrod közeli pórusokat. Ehelyett Andreea azt tanácsolja, az arccsontod legtetejére, az orrodra és a homlokod szélére kend a highlightert.

  1. A rúzs nem követi az ajkaid vonalát

Kövesd a szád természetes vonalát, ügyelve arra, hogy ne hagyj üres területeket. Ugyanis ha a festéket túlságosan az ajkaid vonalán belülre kened, optikailag kisebbnek láttatod azokat.

Veled is előfordul időnként, hogy elköveted ezeket a hibákat?

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: