Az őszi-téli szezon legtrendibb bakancsait nem kell tovább keresned

Régebben a „bakancs” szóról azonnal a maszkulin, acélbetétes változat jutott az eszünkbe. Ma már sokkal színesebb kínálattal vár minket, hogy mindenki megtalálja a stílusához leginkább passzolót. Nézzük, milyen a 2020-as téli felhozatal!

Néhány évvel ezelőtt kevesen gondolták volna, hogy az őszi-téli cipőtrendek között a csizmáknak kihívója akadhat. Pedig bátran kijelenthetjük: az egyeduralmuk megszűnt, ugyanis a bakancsok népszerűsége nemcsak töretlen, hanem évről-évre megállíthatatlanul növekszik. Ebben természetesen az is nagy szerepet játszott, hogy fellazultak a hagyományos értelemben vett szabályok. Vagyis ma már akkor sem követünk el divatbakit, ha egy elegánsabb szetthez választunk bakancsot. Sőt, kifejezetten trendivé varázsolja a nagy kontraszt a megjelenésünket. Ráadásul a dizájnereknek köszönhetően ma már nemcsak a klasszikus Dr. Martens bakancsok között válogathatunk, hanem sportosabb és elegánsabb darabokkal is gazdagíthatjuk a cipőgyűjteményünket. A Pradának köszönhetően a zsebbel ellátott lábbelik elképesztő számban fogynak, a Chloé show után pedig a túrabakancsok kereslete is szépen megugrott. De ez még nem minden, hiszen csattal, gyöngyökkel díszített, illetve színes vagy extra hosszúszárú modellek közül is választhatunk. 

1. Kockaorrú bőrbakancs, COS 195 euró

A legtöbb ilyen lábbeli azoknak kedvez, akik a sportos és a vagány öltözékekért rajonganak, esetleg szeretnek különböző stílusok ötvözésével kísérletezni. De mi lesz azokkal, akikre az elegancia és a visszafogottság jellemző? Természetesen ők is találhatnak az ízlésükhöz passzoló darabokat. Egy fekete, minden cicomától mentes bőrbakancs tényleg bármilyen szettel megállja a helyét. De ha igazán elegáns bakancsra vágysz, akkor keress olyat, aminek nem lekerekített, hanem szögletes az orra. Ez még sikkesebbé teszi a cipődet.

2. Kontrasztos bakancs, Stradivarius 16 995 Ft

Egyre több olyan bakancsot láthatunk, amelyeket kontrasztos színekkel tesznek izgalmassá. Ez néha annyiban merül ki, hogy a fekete cipőhöz fehér vagy valamilyen erőteljes színű cipőfűzőt társítanak, esetleg még a varrás is ugyanilyen árnyalatú cérnával készül. Még ennél is erőteljesebb hatást érnek el, ha a cipő talpa és a szára teljesen más színben pompázik.

3. Magasszárú bakancs zsebbel, Zara 25 995 Ft

Az apró zsebekkel ellátott lábbelik a szezon legnagyobb kedvencei közé tartoznak. A trend kirobbantója a Prada volt, de azóta számos más tervező követte Miuccia Prada példáját. Sőt, kifejezetten olyan miniatűr táskákat is lehet már kapni, amelyek a bakancsokra csatolhatók. Őrület, ugye?

4. Sportos bakancs, Zara 29 995 Ft

Néhány évvel ezelőtt a chunky, vagyis zömök talpú sportcipők berobbantak a nemzetközi trendek közé. A csúnya sportcipők továbbra is népszerűek, olyannyira, hogy téli változatuk, a chunky bakancs is megérkezett. Ezek a darabok megosztják az emberek, valaki imádja, más utálja. Az biztos, hogy karakteres stílusról van szó, de ha valaki tudja viselni és ügyesen párosítja a ruháival, akkor lenyűgöző és egyedi szetteket állíthat össze a segítségével.

5. Vászonbakancs, H&M 9295 Ft

Újabb példa, amely bemutatja, milyen jól mutatnak a kontrasztos színek egymás mellett. A H&M darabja egy leheletnyivel visszafogottabb és nem olyan sportos, mint a korábbi.

6. Túrabakancs, Mango 39 995 Ft

Ahogy a bevezetőben már említettük, a Chloénak és más divatházaknak köszönhetően a klasszikus túrabakancsok is újra szupertrendinek számítanak. A népszerű barna, mustársárga és más színekben kapható Timberland bakancsok sosem mennek majd ki a divatból, de a divatüzletekben, sőt, még a sportszermárkáknál is találhatsz olyan tetszetős darabokat, amelyekre nemcsak a kirándulások során számíthatsz.

Nyitókép: somboon sitthichoptam/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: