Fedezd fel a tested! Titkos erogén zónák, amik feldobják a szexuális életed

Érzékeny pontok a testeden

A testednek számos rendkívül érzékeny területe van, melynek kényeztetése fokozza a szexuális vágyad. Ezek az erogén zónák.

Számtalan írással találkozhatsz a nők erogén zónáiról. A mennyiség sajnos ebben az esetben sem jelent feltétlenül minőséget. Néha az az ember benyomása, hogy egy receptet olvas: partnered nyomja meg itt, simogassa meg ott, ha pedig elmarad a várt hatás, hogy képletes legyek, az elkészült édesség nem úgy sikerült, mint a recepthez kapcsolt képen, akkor biztos te vagy a partnered rontott el valamit. Természetesen ez nincs így, és soha ne érezd nyomásnak vagy elvárásnak, hogy valamit élvezz, csak mert másnak épp az az izgató.

Úgyhogy szögezzük le gyorsan a legfontosabbat: minden nő különbözik, és minden nőnek más esik jól. Mindegyik egy egyedi Stradivari hegedű, amit sajátos módon lehet megszólaltatni. Nem beszélve még két fontos dologról: a hangulatról és a korról. Lehet, hogy imádod a triplacsokis tortát, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem minden nap kívánod. Ugyanígy van ez a szexben is: nem mindig vágyik az ember ugyanarra az érintésre. Ez így természetes. Másrészről pedig az ember változik: tapasztalatokat szerzünk ugyanazzal a partnerrel vagy másokkal. A testünk is formálódik, azzal együtt pedig az igényeink is. 30 éve egyszer szó szerint világgá mentem, amikor anyukám zöldbabfőzeléket készített, most pedig lám, itt vár a hűtőben (nem anyukám, hanem a zöldbabfőzelék).

A csókkal ajkainkat, az egyik legérzékenyebb erogén zónánkat ingereljük

Az erogén zónákról általában

Hogy mi teszi testünk egyes területeit erogénné? Az idegvégződések, melyekből ezeken a részeken vagy sokkal több található, mint általában, vagy a bőrünk vékonyabb, így könnyebben stimulálhatók. A lényeg, hogy ezeknek a területeknek a kényeztetésével kerülhetünk fokozottabb izgalmi állapotba. Az idegvégződéseken kívül van még egy fontos dolog, mely érzékennyé teszi az emberi test egyes részeit, ez pedig az emlékezés. A bőr pont úgy, mint az agy, vagy talán még jobban is, emlékszik egy korábbi kellemes élményre. Ha egyszer egy ügyes partnered eltalálta azt a pontot és azt a módot, mely különösen nagy izgalmat váltott ki, akkor arra a későbbiek során is sokkal érzékenyebb leszel.

Vannak olyan erogén zónák, melyek egészen nyilvánvalóak, és bővebb kifejtésre ezért nem is érdemesek. Ilyenek a nemi szervek, a belső comb, a mellek stb. Vannak viszont olyan területek, melyek kevésbé ismertek.

7 erogén zóna, amelyekről kevesebbet tudunk:

  1. A fül mögötti terület: Sok embernek izgató, ha a füleit, különösen, ha a fülcimpáját kényeztetik, ám a fül mögötti érzékeny területről gyakran elfeledkezünk. Itt a bőr rendkívül vékony, emiatt az idegvégződések sokkal könnyebben stimulálhatóak. A kevesebb néha több: egy óvatos fújás, apró finom csókok és a suttogás okozta forró légáramlat néha sokkal erősebb izgalmat vált ki, mint a határozottabb kényeztetés.
  2. Nyak: A nyak az egyik legnőiesebb testrész: a legtöbb csinos ruha kihangsúlyozza, és akkor a nyakláncokról még nem is beszéltünk. Nem véletlenül alakult így a divat: a nyak, és különösen az oldalsó, valamint az áll alatti rész rendkívül sok idegvégződéssel bír. Ha az előjáték során partnered ölébe fekteted a fejed, és az ujjbegyeivel lassan cirógat, akkor kellő kényeztetésben lesz részed.
  3. Tarkó: A haj alatti terület több okból is rendkívül erogén. Egyrészt elkerülhetetlen, hogy a kényeztetése közben ne érjen a hajadhoz a partnered, s ez külön élvezetet okoz. Másrészt a bőr általában fokozottan érzékeny a tarkódon. És ami talán a legizgatóbb: a tarkódon minden csók, érintés, simogatás, váratlan és meglepetésszerű, hiszen nem látod, mi történik a hátad mögött. Ez pedig megsokszorozza az okozott és átélt izgalmat. Már a fojtott várakozástól is libabőrös leszel!
  4. Ajkak: Ajkaidban olyan tömegben vannak jelen az idegvégződések, mint a vásárlók a plázában aranyvasárnapon. Ha az ajkak kényeztetéséről van szó, akkor természetesen elsősorban a csókra gondolunk, azonban más módon is stimulálható: egy lazító arcmasszázs után partnered ne feledkezzen meg az ajkaid simogatásáról sem.

    Az erogén területek felfedezése mindkettőtök számára izgalmas játék
  5. Kéz: A kézfejeden vékonyabb, és ezáltal sokkal érzékenyebb a bőröd. A tenyered és az ujjaid pedig a tapintás és az érzékelés miatt is rendkívül szenzitívek. Egy masszázs során fordítsatok különös figyelmet a tenyeredre: partnered körkörös mozdulatokkal, bentről kifelé haladva, határozott mozdulatokkal masszírozza.
  6. Hát – különösen a gerinc vonala mentén: A tarkónál már említett meglepetés hatása a hátadon még erősebben érvényesül. Mivel a felület is sokkal nagyobb, ezért nemcsak a csókokra és simogatásokra nem tudsz felkészülni, hanem az is erősen hat az izgalmi állapotodra, hogy nem tudhatod pontosan, hol fog megérinteni legközelebb a partnered.
  7. Talp: Ahogy az eddig felsorolt területek, úgy a talpad is telis-tele van idegvégződéssel. Nem véletlenül képez külön területet a masszázsban és a reflexológiában. Nemcsak a talpad, hanem a lábujjad és a lábfejed, valamint a bokád is különösen érzékeny lehet.

A kommunikáció fontosságáról

Ha a tested minden porcikáját jól ismered, és tisztában vagy azzal is, hogy mikor, hol és milyen érintés milyen hatással van rád, az még csak félsiker, ha a partnered nem ismeri ezeket.

Ha nem tudod kommunikálni a vágyaidat és az érzéseidet, akkor nagyon nehéz helyzetbe hozod mindkettőtöket.

Sok embernek nehezére esik beszélnie a szexről, különösen a partnerével. Ha ez rád is jellemző, akkor beszélj a testeddel: egy finom érintéssel, egy hangosabb sóhajjal tudod jelezni a másiknak, hogy nagyon élvezed, ahogy és ahol hozzád ér.

A kielégítő szexuális élet alapja a kommunikáció

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: