A tökéletes esküvői dekor titkai

Hamarosan beköszönt az igazi tavasz és ezzel együtt lassan eljön az esküvők ideje is. Így jó tisztában lenni azzal, hogy milyen meghatározó esküvői trendek lesznek az ifjú párok kedvencei az idei szezonban.

Éppen ezért fel is kerestünk egy dekoratőrt, aki minden ezzel kapcsolatos kérdésünkre készségesen válaszolt. Bodó József, a Ren & Joe Dekor tulajdonosa nem kevesebb mint tíz évvel ezelőtt alapította meg vállalkozását, amellyel azóta megszámlálhatatlan pár nagy napját tették már igazán mesébe illővé. Így tőle első kézből informálódhattunk az idei trendekről.

Esküvői dekor akkor és most

“Az esküvői iparágon belül a dekoráció az elmúlt két-három évben reneszánszát éli, hiszen ilyen alkalom csak egyszer van az életben – mondja Bodó József. – A párok, persze elsősorban inkább a menyasszonyok, természetesen azt szeretnék, hogy gyönyörű szépen pompázzon az a terem, az a szabadtéri helyszín, étterem vagy akár kultúrház, ami helyet ad a nagy napnak. Az elmúlt három-négy évben pedig az is megfigyelhető volt, hogy mindenkinek van egy meghatározott költségkerete, amiből gazdálkodhat. Így mostanában már nem árajánlatot kérnek különböző stílusokra, hanem egy összeg megadásával kérnek minket arra, hogy álmodjuk meg a dekorációt. Ilyenkor jönnek elő azok a kérdések például, hogy milyen stílusban gondolkodnak, hány fős a vendégsereg, milyen extrákat szeretnének esetleg viszontlátni.”

De persze nemcsak az igények, hanem a trendek is nagyban átformálódtak az elmúlt esztendőkben, hiszen a 2024-es szezonban, akárcsak az öltözködésben, úgy a dekorációban is teljesen más számít divatosnak.

“Öt-hat éve még a nagyon erőteljes színek mentek. Ilyen volt a magenta, az erőteljes Barbie pink, a vibráló türkiz vagy éppen az elegáns királykék is. Nos, ezek mostanra háttérbe szorultak, jelenleg inkább a világos, pasztell, natúr vonalat részesítik előnyben a megrendelők.”

Ezek hódítanak 2024-ben

Azt már tehát tudjuk, hogy mi az, ami nem számít kifejezetten divatosnak, így persze azt is megkérdeztük, hogy mik azok az irányvonalak, melyek a legnépszerűbbek az idei évben. József a “greenery”, az amerikai stílusú, a vintage és a klasszikus dekort nevezte meg 2024 trendjei közül. Hogy mit takarnak ezek? Azt is elmondta.

Greenery

“Az egyik legnépszerűbb dekoráció most a greenery fantázianévre hallgató stílus, mely igazából amennyire letisztult, annyira mutatós is. Itt lényegében egy fehér alap használatával minél több zöld növényt használunk. Például a fehér székszoknyákhoz, fehérrel megterített asztalhoz, fehér háttérhez eukaliptuszt, borostyánt, nagyfejű rózsákat hozzáadva kapjuk meg a greenery részt. Ehhez nagyon jól illenek az olyan neutrális elemek, mint a mostanában szintén trendi fakorongok.”

Amerikai stílus

“Szintén közkedveltté vált az elmúlt években az úgynevezett amerikai stílusú dekoráció is, mely az ízléses túlzásokról szól. Temérdek mennyiségű, hatalmas virágköltemények, óriási boldogságkapu, gyönyörű csokrok adják a lényegét. Természetesen itt nem feltétlenül kell minden esetben élő virágokra gondolni, hiszen most már olyan prémium minőségű, exkluzív selyemvirágok is rendelkezésünkre állnak, amik első látásra szinte megkülönböztethetetlenek az élő virágoktól.”

Vintage

“A vintage már évek óta tartja magát a vezető esküvői trendek között, hiszen az ehhez használt gyönyörű csipkék, gyöngyök, esetleg antik könyvek, kristályvázák és üvegek mind-mind plusz varázslatot adnak az eseménynek. Itt is a natúr színek dominálnak, a bézs, a pasztellek, a halvány krém, az elefántcsont és a tojáshéj árnyalatok is bátran használhatók.”

Klasszikus dekoráció

“Külön szokás még megkülönböztetni a klasszikus esküvői dekorációt. Ez esetben a székeket székszoknyával fedjük, választott színű masnival díszítjük, a főasztal mögé gyönyörű szép, világító hátteret építünk. Ehhez tökéletesen illenek a lampionok és a virággömbök is.”

Peach fuzz az esküvői dekorban

Természetesen az is sokszor kardinális kérdés egy-egy esküvői dekoráció kapcsán, hogy milyen árnyalatokban gondolkodik az ifjú pár. A Ren & Joe megrendelői hatvanöt színből választhatják ki azt, ami a legközelebb áll elképzelésükhöz.

“Legtöbben a mi kedvenceinket kérik, ezek a pasztellszínek, egy púder, egy nude, halvány bézs, krém vagy cappuccino. Ezek egyszerre elegánsak és klasszikusak, mégis nagyon sokoldalú és jól kombinálható árnyalatok, melyek semleges tónusaikból adódóan bizonyos esetekben még egymást is tökéletesen kiegészítik.”

De nemcsak a pasztell hódít, hanem 2024 trendszíne is helyet kapott az aktuális trendek között.

“A peach fuzz is érdekes csavart ad az esküvői dekorációnak, hiszen nem sorolható egyértelműen a pasztell árnyalatok közé. Ha meg szeretném fogalmazni, hogy milyen szín ez, akkor azt mondanám, hogy egy gyönyörű érett barack, amibe bárki beleharapna. Mi már négy éve dolgozunk ezzel a színnel, így már, mondhatni, látjuk magunk előtt, hogy az idei szezonban miként tudjuk majd használni. Hiszen ezek a trendszínek természetesen az esküvők esetében is mindig meghatározóak.”

Arany minden mennyiségben

Mint azt tudjuk, az ördög mindig a részletekben rejlik, így nincs ez másként az esküvői trendek esetében sem, hiszen a kiegészítőkön is rengeteg múlhat.

“Már az előző, 2023-as szezonban bejöttek a geometrikus formák, a szögletes megoldások, például már legtöbb esetben a boldogságkapu is ebből készül, de ugyanúgy megfigyelhetők a hatszögek, például a virágtartó hasábokon…”

„Ami pedig a kiegészítő színeket illeti, jelenleg hódít az arany, minden mennyiségben. De nagyon sokat tud dobni a tér megjelenésén egy olyan átlagos elem is, mint a szék. Mostanában nagyon népszerűek a Chiavari székek, ezek az amerikai stílusú, hófehér székek igazán feldobják és meghatározzák egy-egy terem dekorációját!”

Érdemes tehát inspirálódni ezekből a trendekből, hiszen a nagy napot mindannyian szeretnénk a legillusztrisabb környezetben megünnepelni. Ha pedig meg is valósítjátok az ötleteket az esküvőtökön, osszátok meg velünk a fotókat! A jegyben járó pároknak ezúton is sok boldogságot kívánunk!

Nyitókép és fotók: Ren & Joe Dekor

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: