A tökéletes homokóra-sziluett titka, avagy stílustippek egyenesen a legnagyobb olasz díváktól

Inspired by Sophia Loren és társai

Sophia Loren, Ornella Muti, Monica Bellucci: az olasz nők valószínűleg kétszer álltak sorba, amikor a szépséget osztogatták, nem csoda, hogy a világ azóta is a lábaik előtt hever. Hogyan csenjünk el magunknak egy kis olaszos bájt? Megmutatjuk!

Kreol bőr, lélegzetelállító haj és smink, és olyan domborulatok, amiket még a milói Vénusz is megirigyelne – valahogy így foglalnánk össze a klasszikus olasz szépségideált. Az olaszok méltán büszkék történelmükre, művészeti kincseikre, a mesébeillő tájakra, az olasz gasztronómiára és a divatra. De szépségért sem kell a szomszédba menniük. Míg Amerikának ott volt Marilyn Monroe, Judy Garland és Grace Kelly, a briteknek Audrey Hepburn és a franciáknak Bridget Bardot, addig olasz származású ikonikus színésznőket is bőven fel tudunk sorolni. Nem is kezdhetnénk mással, mint Sophia Lorennel, de meg kell említenünk Gina Lollobrigidát, Monica Vittit, Claudia Cardinalét és Monica Belluccit is. Ezek az itáliai dívák tehetségük mellett megjelenésükkel is elkápráztattak mindenkit. Egyikőjük gardróbjából sem hiányozhatott egy virágmintás midiruha, egy egyrészes fürdődressz vagy egy reneszánsz stílust idéző, puffos ujjú felső. Ők aztán tudták, hogyan kell élni a la dolce vitát.

Ha Rómába vagy Firenzébe nem is tudunk elrepíteni, de abban segíthetünk, hogyan öltözködj úgy, mint Olaszország legünnepeltebb színésznői. Ezekkel a ruhákkal egyszerre lehetsz nőiesen bájos és szexi, pont úgy, mint egy olasz hölgy. Mutatjuk is, milyen ruhákat válassz, ha szeretnéd egy kicsit átérezni a klasszikus itáliai életérzést.

Virágos midiruha

Midi ruha (bal) Reserved, 11 995 Ft, midi ruha (jobb) Zara, 13 995 Ft

Apró vagy hatalmas minta, rózsa vagy tulipán? Nem számít, a lényeg, hogy egy térdig érő virágmintás ruha feltétlen szükséges, ha egy kis olaszos hangulatot kölcsönöznénk a megjelenésünknek. Az, hogy milyen szabás mellett döntesz csak rajtad áll – a ceruza fazonú és az enyhén vagy harang alakban bővülő szoknyák manapság fénykorukat élik.

Ceruzaszoknya

Ceruzaszoknya (bal) Mango, 6995 Ft, ceruzaszoknya (jobb) Reserved, 6495 Ft

Mint említettük, az olasz hölgyek büszkén hangsúlyozzák a vonalaikat, kövesd a példájukat! Egy testre simuló ceruzaszoknyánál semmi sem emeli ki jobban a csípőt. Válassz egy klasszikus feketét, amin a hasíték nemcsak megkönnyíti a járást, hanem még csábítóbbá teszi a megjelenésed, vagy szerezz be egy egyedi darabot, például a képen látható zsebekkel díszített szoknyát. A felsőrésszel nem is kell bajlódnod, egy egyszerű top és kész is az outfited.

Puffos ujjú felső

Felső (bal) Reserved, 7995 Ft, felső (jobb) Zara, 6995 Ft

Már a 20. század színésznői is tudták, hogy a reneszánsz stílus örök. A puffos ujjú, valamint a sonkaujjú felsők és ruhák most újra elindultak hódító útjukra. Ha még nem tetted meg, akkor ideje beruháznod egy ilyen felsőre.

Fejkendő

Fejkendő (bal) Urban Outfitters, 15 dollár, fejkendő (jobb) ASOS, 16 dollár

Egy univerzális kiegészítő soha nem jön rosszul. Ha a francia énedet szeretnéd egy kicsit a felszínre hozni, akkor a nyakad köré tekerve hordd, ha viszont az olasz stílus inspirálta a napi öltözékedet, akkor kösd a fejedre. De akár a kontyodat is feldobhatod egy színes vagy mintás darabbal. Mi például azonnal beleszerettünk a képen látható fehér Urban Outfitters kendőbe.

Egyrészes fürdőruha

Fürdőruha (bal) Bershka, 6995 Ft, fürdőruha (jobb) H&M, 8995 Ft

Fürdőruha terén az olasz dívák biztosan egy egyszínű (fekete vagy fehér) egyrészes fürdőruhát ajánlanának. Néha nincs is szükség semmi extrára, ha szeretnél izgalmasabb darabot vásárolni, keress olyat, amiben van egy pici csavar. Egy szögletes dekoltázs vagy egy keresztezett felsőrész például pont megadja azt a kis pluszt, amire vágysz.

Magassarkú cipő bokapánttal

Cipő (bal) Reserved, 9995 Ft, cipő (jobb) Reserved, 12 995 Ft

Kell ezt egyáltalán magyarázni? Egy olasz nő sehova sem teszi ki a lábát egy sikkes magassarkú nélkül. Nem kell hatalmas sarkú, platformos cipőkben járkálnod, egy kisebb sarok is ugyanúgy megteszi. A bokapánt pedig praktikus kiegészítője a lábbelinek, hiszen így biztosan nem jársz úgy, mint Hamupipőke.

A-vonalban bővülő ruha

Ruha (bal) Reserved, 11 995 Ft, ruha (jobb) Reformation, 89 280 Ft

A ceruzaszoknya mellett nagy favorit az A-vonalban bővülő ruha is. Ez a fazon tökéletes homokóra sziluettet kölcsönöz viselőjének. A derékra feszülő felsőrész és a hirtelen bővülő szoknya bájos és szexi egyben. A képen látható Reformation ruha egy álom, de ha ennyit nem szeretnél kiadni egyetlen darabra, akkor a Reserved pöttyös változata tökéletes alternatíva.

Nyitókép: Frederic Meylan, Sunset Bouleward/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: