A tökéletes nyújtás, és ami mögötte van: mi az a Gerincfix kezelés, és hogyan működik?

Kipróbáltuk, és minket meggyőzött!

Mozgásszervi problémákra és megelőzésre is kiváló az ayurvédikus elven működő dekompressziós kezelés.

A mai rohanó, stresszes világban szinte mindannyian küzdünk valamilyen mozgásszervi problémával. A rossz tartás, a féloldalas terhelés, a túlzottan sok ülés kifejezetten rosszat tesz a szervezetnek, és sajnos a folyamatos stressz is ellenünk dolgozik. Emiatt szinte lehetetlen lenne olyan személyt találni, aki ne küzdene hát, váll, nyak, vagy derékproblémával. Ráadásul hajlamosak vagyunk a szervezetünket a végsőkig kizsigerelni, és megelőzés helyett csak akkor fordulni segítségért, amikor már baj van.

Minden fájdalommal figyelmeztet a szervezet

Bevallom a Gerincfix módszerre én is akkor találtam rá, amikor már beütött a krach. És még azt sem mondhatom, hogy elhanyagoltam magam, hiszen évek óta tudom, hogy a féloldalas terheléstől nem túl rózsás a nyaki csigolyáim állapota. Hosszú évek után, pár hét kihagyás a masszőrnél sajnos elégnek bizonyult ahhoz, hogy szinte mozgásképtelenné váljak a nyaki fájdalmamtól. Mivel semmilyen gyógyszerben nem hiszek, első körben az alternatív lehetőségeket jártam körbe. A manuálterápia rengeteget segített, és a kapott házi feladatot is becsülettel elvégeztem. De oda heti egynél többször nem ajánlott menni, ezért tovább kutakodtam. Mivel a nyújtás elengedhetetlen ilyenkor is, de a fájdalomtól nem tudtam, hogy meddig feszegethetem a határaimat, tovább keresgéltem a megoldást.

Ekkor találtam rá a Gerincfix kezelésre. Bevallom elsőre ijesztőnek tűnt, amikor deréktól, majd nyaktól elkezdett a gép nyújtani, de másnapra olyan mértékű javulást tapasztaltam, hogy nem volt kérdés: ezt folytatnom kell. Annál is inkább, mert szakmai körökben úgy tartják, hogy ahány év alatt kialakult a helyzet, annyi hónap szükséges a gyógyuláshoz.

Gerincfix dekompressziós ágy (fotó. gerincfix.hu)

Fekvő helyzetben nyújt meg a Gerincfix

A Gerincfix tulajdonképpen egy gerinc dekompressziós kezelés. „Indiában annyira az élet része, hogy szinte minden utcasarkon van, és rendszeresen járnak kezelésre az emberek. Amerikában is előszeretettel használják, Európában viszont érdekes módon még nem terjedt el a használata” – mondja Szalai Bence a három fővárosi stúdió egyik tulajdonosa.

A Gerincfixnek több előnye is van, egyrészt vízszintesen, relaxált állapotban történik a kezelés, másrészt ruhában, nem kell hozzá levetkőzni. „Az eljárás alatt kíméletesen nyúlnak a gerinc melletti izomkötegek és kissé távolodnak egymástól a csigolya felszínek, ezáltal fokozatosan lekerül a porckorongokról a teher. A nyomás alatt lévő csigolyák közötti porckorongok igyekeznek visszanyerni eredeti alakjukat, a szélek felől a kiboltosulások, kitüremkedések törekszenek a központ felé, és az elvesztett vízmennyiséget fokozatosan visszaszívják a környezetükből, újra hidratálódnak. A gerincoszlop melletti feszes izomzat visszafordíthatóan megnyúlik, ezáltal elősegítve az ellapult porckorongok eredeti alakjának visszaállítását, az esetleges gyöki érintettség mérséklődését, vagy akár megszűnését”.

Bence nem lepődött meg, amikor meséltem, hogy elsőre ijesztőnek tűnt az egész, gyakran előfordul, hogy fenntartásokkal fogadják a kezelést. Ilyenkor nem is feltétlenül a fájdalomtól, hanem inkább az ismeretlentől ijedünk meg, de a gépen fekve az első pár percben már érezni, hogy nincs mitől tartani. Azt viszont mindenképpen fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a Gerincfix nem csodakezelés. Azaz nem segíthet mindenkinek, tartósan és hosszan fennálló fájdalmak esetén kiváló kiegészítés, de önmagában nem oldja meg a problémát. Használjuk ki ezt a tökéletes nyújtási lehetőséget, de ne érkezzünk irreális elvárásokkal a kezelésre.

Nyitókép: SARINYAPINNGAM / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: