Rúzsozz, akár egy profi: a piros 50 árnyalata csak rád vár!

5 lépésben

Nem szeretnéd, hogy a rúzsod elkenődjön vagy, hogy a fogadon landoljon? Íme, pár tipp, hogy egész nap tökéletes maradjon az ajkad!

A rúzsozás egyszerűnek tűnhet, de valójában mindannyian tudjuk, hogy egy apró hiba könnyen el tudja rontani az összhatást. Van piros rúzsod, de nem szoktad használni, mert kicsit tartasz az élénk színektől vagy a technikai bakiktól? Az alábbi 5 tipp segít, hogy tökéletes legyen a sminked!

Először is ezekre lesz szükséged:

  • ajakradír
  • ajakbalzsam vagy primer
  • ajakceruza
  • piros rúzs
  • korrektor
  • zsebkendő

1. lépés: Válaszd ki a hozzád legjobban illő árnyalatot!

Az első lépés szinte a legfontosabb, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen árnyalatú piros rúzst festesz az ajkadra. Ilyenkor vedd figyelembe a hajszíned, a szemszíned és a bőrtónusod.

2. lépés: Készítsd elő az ajkad

Mindenekelőtt moss fogat! Ezután jöhet az ajakradír, ami simává teszi a felületet. Ha ezzel megvagy, kenj fel egy balzsamot vagy primert, hogy megfelelően hidratáltak legyenek az ajkaid. Ezután várj 15 percet a rúzsozással, ugyanis kell egy kis idő, amíg kellő módon beszívódik az előkészítő balzsam.

3. lépés: Kontúrozz tökéletesen!

Válaszd ki a rúzsod árnyalatához leginkább passzoló ceruzát, majd kontúrozd az ajkaid éssatírozd be a színt, ezzel megalapozod a hosszantartó hatást! Optikailag növelheted a felső ajkad méretét, ha kissé túlkontúrozod, de légy óvatos!

4. lépés: Jöhet a rúzs!

Ha tényleg a tökéletesre törekszel, és van egy kis plusz időd, használj ecsetet, mert a segítségével sokkal könnyebben és egyenletesebben lehet felvinni az adott színt. Ügyelj arra, hogy ne menj ki a kontúrvonalból!

5. lépés: Rúzsos fogak ellen

Ez az egyik kedvenc trükköm: tekerj össze henger alakúra egy zsebkendőt, óvatosan vedd a szádba, csücsöríts rá, majd anélkül, hogy kinyitnád az ajkaidat, húzd ki. Így a felesleges rúzs a zsebkendőn marad, és garantáltan nem fogja össze a fogaid!

Nyitókép: CoffeeAndMilk/E+/GettyImages

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: