A tökéletes tusvonal nyomában

Mindannyian imádjuk és bizony mindent kipróbáltunk már annak érdekében, hogy el tudjuk készíteni a tökéletes tusvonalat. Hiszen ettől többet szinte semmi nem adhat a sminkünkhöz.

Persze, ennek is a gyakorlás a titka, hiszen ha időt szánunk arra, hogy kipróbáljuk, melyek azok a technikák és termékek, amik megkönnyítik a dolgunkat a reggeli készülődés során, később élesben már szinte rutinból készítjük el a cicaszemeket. Számtalan módszer és formula áll ugyanis rendelkezésünkre, hogy megkönnyítsék a dolgunkat. Van, aki mértani precizitással méri ki azokat a pontokat, amiket összekötve elkészül a „mű”, de akadnak olyanok is, akik egyetlen kis vonal segítségével készítik el a tökéletes tusvonalat. Mutatunk néhány olyan módszert, ami nekünk már bevált.

Minden kezdet nehéz

A tusvonal esetében pedig ez sokak számára hatványozottan igaz, így hát miért is ne hívhatnánk segítségül néhány olyan eszközt, ami megkímél minket az idegeskedéstől? Hiszen nincs is annál bosszantóbb, mint mikor az aprólékos munkával elkészített szemsminkünknek pont a tusvonal elrontása miatt kell búcsút intenünk és azt újrakezdenünk. Így ha még kezdők vagyunk, bátran használjunk sminktapaszt. Ez esetben nem feltétlen kell folyékony tusban gondolkodnunk, inkább csak egy sötétbarna vagy fekete szemhéjpúdert alaposan eldolgozva próbálkozzunk meg a cicaszemekkel.

Viszont ha ez már tökéletesen megy, jöhet is a következő szint, azonban még ekkor se mondjunk búcsút a kozmetikai szalagnak! A módszer szinte ugyanaz, mint az előzőekben, azonban itt már folyékony állagú tussal dolgozunk. Az alsó szemhéjunk sarkától indulva a külső szemzugunk felé ragasszunk szalagot, aminek mentén meghúzhatjuk majd a tusvonalunk végét, majd ha ez kész folytassuk azt a szempillák tövénél.

Ha nincs otthon kozmetikai szalag (vagy Leukoplast), akkor sem kell elkeserednünk, hiszen anélkül is nekikezdhetünk a cicaszemeknek. Ekkor legjobb, ha egy apró háromszöget megrajzolva kezdünk neki a műveletnek, amit kiegészítve húzhatjuk majd meg a tusvonalunkat, hogy végül csak ki kelljen az tölteni.

Nyilván, mint minden sminknél, úgy a tusvonal esetében sem árt, ha kitapasztaljuk azt, melyik módszer áll leginkább „kézre” és persze azt is, hogy melyik, variáció az, ami a legjobban kiemeli a szemünk formáját.

A titok a jó formula

A tökéletes smink titka mindig a megfelelő termékekben keresendő, azonban nem létezik olyan alapozó, ami mindenkinek egyformán bevált, ahogy a tusok esetében is igencsak megoszlanak a vélemények. Van, aki a zselés formulákat, de van, aki a ceruzákat részesíti előnyben, akad, akinek a folyékony változat vált be, de sokak a filcre esküsznek. Most a Krémmánián böngészve gyűjtöttünk össze pár, sokak által kedvelt típust.

Lovely szemhéjtus

Meglepő lehet, de a lista élén nem egy nagy kozmetikai márka drágább árkategóriájú terméke foglal helyet. A Krémmánia felhasználói ugyanis a Lovely klasszikus tusára esküsznek. Barátságos ára mellett intenzív fekete színe, könnyen kezelhető formulája és tartóssága is mellette szól, viszont ha sietős a dolgunk, ne ezt válasszuk, hiszen elég lassan szárad, így a nagy kapkodásban könnyen elfolyhat.

Lovely szemhéjtus, rossmann.hu 1399 Forint

NYX Professional Makeup Vivid Matte Liquid Liner

Szintén sokan dicsérik és a közösségi média makeup influenszereinél is gyakran láthatjuk a NYX szémhéjtusát, amivel könnyen és precízen tudjuk elkészíteni a vágyott cicaszemet. A jó formulához pedig intenzív szín és persze tartósság is társul.

NYX Vivid Matte Liquid Liner, douglas.hu 3790 Forint

MAC Cosmetics Fluidline szemhéjtus

A MAC garancia a minőségre, így persze szemhéjtusaik is kiemelkedőek a piacon. A Fluidline gél állagú tusa sem sokaknak okozott még csalódást. Jól pigmentált, könnyen kezelhető, gyorsan száradó, sőt kiválóan építhető termék, viszont ha ezt választjuk, a tökéletes végeredmény érdekében szükségünk lesz a kozmetikai brand ecsetére is.

MAC Fluidline Eye Liner and Brow Gel, notino.hu 8800 Forint

+ 1 személyes kedvenc : Catrice Liquid Liner

A legjobb drogériás szemhéjtus díját nálam kétségkívül csak a Catrice Liquid Linere kaphatja, mégpedig a 010-es Dating Joe Black árnyalat. Ár-érték arányban verhetetlen, könnyű vele dolgozni, tökéletes az ecsete, jó a száradási ideje, nem maszatolódik, tartós és még a nem vízálló verzió sem kopik, sőt még a színe is igazán intenzív. Néha azért kipróbálok más tusokat, de hosszú évek óta mindig visszatérek ehhez.

Catrice Liquid Liner, notino.hu 1520 Forint

Nyitókép: Ai

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: