A trend, aminek idén mi biztosan nem fogunk hódolni

Vigyázz, jön a hónalj-dekoltázs!

Lehet szeretni, lehet utálni, de az biztos, hogy a legújabb divattrend mindenkiből kivált valamilyen reakciót. Te mit gondolsz a hónalj-dekoltázsról?

A divat- és szépségápolási trendek között mindenki megtalálja azokat, amik a szívéhez közel állnak és boldogan követi őket. Na, meg azokat is, amiket messziről elkerül egész évben. Mi a biciklis nadrággal megbarátkoztunk, nem úgy az ördög ajkakkal, amiktől még a hideg is kirázott minket. Most egy új jelentkező tűnt fel a megosztó trendek terén: a hónalj-dekoltázs, ami már a divatheteken is hódított.

Sokak szerint a trend növekvő népszerűsége a feminista mozgalmaknak is köszönhető, hiszen a különböző emancipációs törekvések és a társadalmi üzenetek egyik jelképe a szőrös hónalj lett. Igaz, ez már az 1960-as években is így volt – az 1968-as Miss America szépségverseny ellen egy nagyobb női csoport emelte fel a hangját. Az Atlantic City-ben lezajlott híres tüntetés során megszabadultak melltartójuktól, a magassarkú cipőiktől és borotváiktól, illetve hónaljszőrüket színesre festették. Ezzel tiltakoztak a társadalom által kialakított női szépségideál ellen.

Mégsem olyan új keletű?

©IMDb

A jelenség a popkultúrában már évtizedekkel ezelőtt feltűnt. A 2001-es Rekviem egy álomért című filmben Jennifer Connelly-t láthatjuk nyitott pulóverben, amint Jared Leto mellett fekszik. Ráadásul amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a hónalj-dekoltázs már több hírességet is behálózott. Csak, hogy néhányat említsünk: Clara Paget ikonikus fekete ruhája 2012-ből, Jennifer Lawrence Dior haute couture estélyije, amit az Éhezők viadala berlini premierjén viselt vagy Hailey Baldwin dzsekije, amiben tavaly novemberben kapták lencsevégre.

Luca Teuchmann /Getty Images, @britishvogue/Instagram

Mint már említettük, ez a nem szokványos hasíték már a legnívósabb divatheteket is meghódította. Az elmúlt szezonban New York és London kifutóin is felfedezhettük, hiszen a Proenza Schouler és a Fashion East kollekciójában is találtunk hasonló darabokat. Előbbi márkánál kifejezetten visszafogott módon jelentek meg ezek a részletek, ezzel szemben a brit márkánál nem aprózták el a polgárpukkasztást és egy kifejezetten nem túl sokat takaró body-t egészítettek ki a hónalj-dekoltázzsal.

Peter White, NurPhoto/Getty Images

Ezek után már csak egyetlen kérdés maradt: készen áll-e a mainstream divat, hogy a hónalj-kivágás az utcákat is ellepje? Hamarosan erre is fény derül, de addig még van egy kis időnk, hogy megbarátkozzunk ezzel a gondolattal. Egyelőre vannak kétségeink, de várjuk, hogy néhány tehetséges tervező megpróbáljon minket meggyőzni az ellenkezőjéről. Te mit gondolsz?

Nyitókép: Rachel Comey

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: