A trükk, ami minden avokádórajongó életét megkönnyíti

Ha ezt a tippet beveted, többet nem kell hosszú napokat várnod az érett, puha avokádóra.

Kevés olyan frusztráló szituáció létezik számomra, mint amikor csak kőkemény, éretlen gyümölcsöket találok a boltban vagy a hűtőszekrényben. Nem szeretnék egy örökkévalóságig (=néhány napig) várni arra, hogy az avokádós pirítóst vagy a kedvenc guacamolémat elkészíthessem. Oké, lehet, egy picit túldramatizálom a helyzetet, de annyiszor történt már ez meg velem, hogy muszáj éreztetnem a krízis a súlyát. Szerencsére a múlt héten rábukkantam egy trükkre, ami lerövidíti a várakozási időt, és ezt most veled is megosztom.

A megoldás, amelyre neked is szükséged lehet

Azt biztosan te is tudod, hogy néhány gyümölcs és zöldség, például az alma, a paradicsom, a dinnye és az érett banán szagtalan, etilénnek nevezett gázt termel, amely a körülöttük lévő ételekre is hatással van. A legtöbb esetben szeretnénk elkerülni, hogy a fent felsorolt élelmiszerek a többi zöldség és gyümölcs élettartamát is lerövidítsék, ám, ha egy krémes avokádóra vágyunk, akkor kifejezetten a segítségünkre lehetnek! A hétvégén le is teszteltem, valóban működik-e a trükk! A hűtőmben pihent néhány érett banán, a tetejükre helyeztem az avokádót, majd a biztonság kedvéért azért még minden oldalról be is takargattam a gyümölcsökkel. Már másnap észrevehetően puhábbá vált, de még egy napot vártam, így tökéletes állagú és ízű avokádót kaptam. Próbáld ki te is!

Nyitókép: Thomas Barwick/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: