Ha vendégeket vársz, és nem akarsz bonyolult koktélokkal vesződni, ezt a forralt bor receptet neked találták ki!
Egy finom forralt bor felmelegíti a testet és a lelket, ráadásul még a jó hangulatról is gondoskodik. Ugye nincs is annál jobb, mint amikor a hideg, téli napokon összejön a baráti társaság egy jó kis beszélgetésre, vagy egy véget nem érő társasjátékpartira? Ha szeretnéd meglepni vendégeidet valami különlegessel, jó helyen jársz!
Íme, egy egyszerű forralt bor recept, amelyet néhány perc alatt elkészíthetsz:
Hozzávalók (10 személyre):
- 2 narancs
- 1 citrom
- 1 lime
- 200 g cukor
- 6 db szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 3 babérlevél
- 1 szerecsendió lereszelve
- 1 vaníliarúd
- 2 palack vörösbor
- 2 csillagánizs
Elkészítés:
- Hámozd le a megmosott narancs, citrom és lime héját. (Használhatsz krumplihámozót is.)
- Citruspréssel – vagy akár kézzel – préseld ki a narancs levét.
- Tedd a cukrot egy lábosba, és közepes lángon kezdd el melegíteni.
- Add hozzá a héjdarabokat és a narancsok kipréselt levét.
- Kicsit forrald, majd add hozzá a szegfűszeget, a babérlevelet és a szerecsendiót.
- Vágd ketté a vaníliarudat hosszában, és tedd azt is a lábosba, majd az egészet öntsd fel annyi vörösborral, hogy elfedje.
- Kevergesd, míg a cukor el nem olvad, és forrald addig, míg be nem sűrűsödik, és szirup állagú nem lesz.
- Ezután vedd kisebbre a lángot (vagy a hőfokot), és add hozzá a csillagánizst és a maradék bort.
- Óvatosan melegítsd, és nagyjából 5 perc múlva, amikor már meleg, szolgáld fel hőálló bögrékbe.
Ha tetszett a receptünk, ezeket is ajánljuk neked:
- Számomra ez az igazi mennyország
- Lehangol a borús időjárás? Így javíthatsz a kedveden!
- Tudjuk, mit iszol télen minden reggel!