A varázslatos portugál könyvesbolt, ami kiköpött mása a Harry Potter-filmek egyik helyszínének

Ha te is rajongsz a Harry Potter-filmekért, akkor ezt a könyvesboltot látnod kell!

Portugália második legnagyobb városa, Porto. Erről a helyről és az azt körülvevő Portus Cale tartományról kapta a nevét az ország. Itt található a Livraria Lello könyvesbolt, aminél a könyvimádók szebbet elképzelni sem tudnak. Nemcsak egyszerűen gyönyörű ez a bolt, hanem a Harry Potter regénysorozatban megismert Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolájára, azaz a híres Hogwartsra is emlékeztet. A bolt lépcsői ugyanis kísértetiesen hasonlítanak a filmekben megjelenő széles, mozgó lépcső-feljárókra.

könyvesbolt_woohoo
Fotó: SOPA Images/Getty Images

Állítólag ez nem véletlen, a regények írója, J.K. Rowling ugyanis 1991 és 1993 között ebben a városban élt és rendszeres látogatója volt a patinás, neogótikus stílusban épült, több mint 100 éves könyvesboltnak (ami 1906-ban nyitotta meg kapuit). A festett üveg mennyezettel, gyönyörű fafaragásokkal díszített teremben sínekre erősített létrákkal férnek hozzá a legmagasabban elhelyezkedő könyvekhez, a legrégebbi és legritkább könyvek tárolására pedig egy különtermet is kialakítottak.

könyvesbolt_woohoo
Fotó: Cristina Arias/Getty Images

Az ide érkező napi 4-5000 látogató szerint a hely kísértetiesen hasonlít arra a Harry Potter regénysorozatban bemutatott mágikus boltra, a Czikornyai és Patza-ára, ahol a mennyezetig érő polcokat zsúfolásig megtöltötték könyvekkel. Így van vagy sem, egy biztos: a Livraria Lello egyszerűen lenyűgöző.

könyvesbolt_woohoo
Fotó: Horacio Villalobos/Getty Images
könyvesbolt_woohoo
Fotó: Horacio Villalobos/Getty Images
könyvesbolt_woohoo
Fotó: Horacio Villalobos/Getty Images
könyvesbolt_woohoo
Fotó: Horacio Villalobos/Getty Images

Bár a belépődíj 3 euró, az összeget a helyszínen le is vásárolhatják a látogatók. Érdekesség, hogy a közeli egyetem diákjai gyakran megjelennek itt fekete egyenruhájukban, ami egyébként nagyon hasonlít ahhoz, amit a Roxfort diákjai viseltek a filmekben. A bolt közelében található a Cafe Majestic nevű kávézó, ahol Rowling szintén gyakran megfordult. Állítólag itt írta a Harry Potter első vázlatát.

Forrás: businessinsider, popsugar.co.uk,

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: