A világ legszebb karácsonyfái

Káprázatos pompa és csillogás: varázslatos karácsonyfák a világ nagyvárosaiból.

Természetesen mindenkinek a saját karácsonyfája a legszebb, ez nem is lehet vitás! Sokan a családi tradíció részként, egyfajta örökségként őrzik a díszeket, míg van, aki minden évben más színű kreációba „öltözteti” a fát. Nálam például hagyomány már egy ideje, hogy minden évben egy új dísz is a fára kerül, a régiek mellé.

Az ünnepi dekorációt, bár túl lehet tolni, általánosságban mégis az a helyzet, hogy ilyenkor szinte minden megengedett, hiszen a karácsonyfák díszítésének nincsen felső határa. A legendák szerint az első karácsonyfa Brieg hercegné nevéhez fűződik, aki 1611-ben, németországi palotáját akarta feldíszíteni az ünnepekre. Azóta ez a hagyomány elterjedt az egész világon, és ma már szinte versenyeznek a nagyvárosok, hogy az elképesztő látványt nyújtó karácsonyfáikkal ámulatba ejtsék a világot.

A világ legszebb karácsonyfái

Budapest


Engedtessék meg nekünk, hogy a sok csodálatos karácsonyfa között az első helyen említsük a fővárosi, Szent István Bazilika előtti karácsonyfát.

Milánó

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

jacqui (@jacq.mp4) által megosztott bejegyzés


Milánó az év minden napján a fényűzés és a luxus városa, miért lenne ez éppen az ünnepekben másképp? Álmok fájának is hívják a Galleria Vittorio Emanuele II-ben látható gyönyörűséget, amelyet a Swarovski cég kilencedik éve adományoz Milánó városának.

New York


A Rockefeller Centerben minden évben felállított lucfenyő valószínűleg a világ leghíresebb karácsonyfája, ami számos filmben is „szerepet kapott” már. Több mint öt mérföldnyi fény és 3 millió Swarovski kristályból álló csillag teszi ezt a fát a világ egyik legcsillogóbb karácsonyfájává.

Róma


Gömbök és hókristályok világítják meg ezt a csodálatos fenyőfát, amely minden évben Varese tartományból származik.

Madrid

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Map of Europe (@map_of_europe) által megosztott bejegyzés


A Puerta del Sol-on látható fa a leghíresebb és legtöbbet fényképezett dekoráció Spanyolországban. Nem véletlenül!

Rio de Janeiro

fotó: Ruy Barbosa Pinto/GettyImages

Brazíliában mindent stílusosan ünnepelnek, és ez alól természetesen a karácsony sem kivétel. A lebegő karácsonyfa, amit több mint hárommillió égő világít az ünnepekben, 80 méteres magasságban uralja a Rodrigo de Freitas lagúnát.

Vilnius

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Go Vilnius (@govilnius) által megosztott bejegyzés


Litvánia fővárosának terén nem igazi fa, hanem egy speciális, ágakkal és fényekkel borított fémszerkezet áll, ami azonban cseppet sem von le az értékéből.

Párizs

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AST (@asalceddo) által megosztott bejegyzés


Az ikonikus áruházban, a Galeries Lafayette-ben található karácsonyfára szinte szavak sincsenek.

Forrás: vogue.it

Nyitókép: Ruy Barbosa Pinto/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: