Nem bírtam letenni: A víz mélyén – Könyvajánló

„A legrosszabb, amit csinálhat az ember, ha kimutatja valakinek a megbántottságát”

Időnként félreteszem a fajsúlyos témájú könyveket, és inkább egy izgalmas krimit veszek elő. Valami olyat, amit a filmvásznon is feszülten figyelnék, találgatva, hogy ki lehet a gyilkos. Paula Hawkins éppen ezt a vágyamat teljesítette regényével.

Imádom a krimiket. Ha metrózom vagy fáradtan érek haza, egyszerűen csak kikapcsolódásra vágyom, ilyenkor az olvasásnál semmi sem szórakoztat jobban. Ezen a műfajon belül különösen kedvelem azokat, amelyekben több szálon futnak az események, esetleg egyszerre több szereplő nézőpontjából vizsgálhatom meg a történéseket. Gillian Flynn és Paula Hawkins művei után éppen ezért nyúlok nagy bizalommal. Nagyjából úgy, mint amikor édességet válogatok valahol: ha karamellás, akkor már biztos, hogy finom – ha ők írták, garantált, hogy izgalmas lesz. 

21. Század Kiadó, 3990 Ft

A víz mélyén című könyvben az egyik szálon a fiatal árva, Lena gondolataival találjuk magunkat szembe. A tinédzserlány édesanyja elvesztése után nagynénje, a félelmetes Jules gyámsága alá kerül, akivel érezhetően kényelmetlenül érzi magát. Idővel fény derül a régi családi titkokra, ezzel együtt egyre árnyaltabban látjuk a szereplőket. Egy idő után már nincs senki, akit angyalian jónak vagy velejéig romlottnak tarthatnánk. A történetben felbukkanó másik szál a folyónál történt tragikus halálesetek rejtélye. Lena anyja, Nel Abbot, aki újságíró a halála előtt éppen azt akarta kideríteni, hogy pontosan mi történhetett, hiszen, bár mindet öngyilkosságnak próbálják álcázni, néhány részlet felfedi a sötét igazságot. Előző nagy sikerű regényéhez, A lány a vonaton-hoz hasonlóan itt is külön fejezetet kaptak a különböző szereplők, ezáltal a felügyelő, az őrmester és a médium fejébe is bepillantást nyerünk. Így kiderül, hogy csak úgy, mint a való életben, mindenki kicsit más szögből éli meg a történteket. Olvasás közben teljesen kizártam a külvilágot. Imádtam, hogy hús-vér, esendő karakterek voltak, összetett személyiséggel és a végletekig megható sorsokkal. Szerintem sokkal izgalmasabb mint a felkapott, mozivászonra vitt A lány a vonaton, de ami közös bennük, hogy az írónő ez esetben is nagy hangsúlyt fektetett a női életutak részletes elbeszélésére. Tengerpartra, tömegközlekedésre és esti borzongásra tökéletes olvasmány!

Nyitókép: Africa Studio/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: