Te kinek készíted el a világ legegyszerűbb, mégis egészséges és isteni finom áfonyás palacsintáját?
A felnőtteket és a gyerekeket is leveheted a lábukról ezzel a 15 perc alatt elkészíthető finomsággal. Sőt, ha még mindig alakul a beach-body, jó hír, hogy ezt a nyalánkságot a diéta alatt is fogyaszthatod. Az áfonya rendkívül magas antioxidáns-tartalmával, hihetetlenül kedvező élettani hatásaival elengedhetetlen tápanyagforrás. Az áfonyás palacsinta reggelire vagy desszertként is megállja helyét, ráadásul csak néhány alapanyag kell hozzá, a végeredmény pedig egész egyszerűen isteni!
Hozzávalók:
2db tojás
2db banán
4ek áfonya
3ek rizslizt vagy zabpehely
1ek étolaj
1kk vaníliás cukor
1 csipet só
Így készül a legszuperebb áfonyás palacsinta:
Turmixold össze a banánt a tojásokkal a rizsliszttel vagy zabpehellyel, a csipet sóval és kávéskanálnyi vaníliáscukorral. A masszát hagyd 15 percig pihenni. Folyékonynak, de sűrűnek kell lennie. A megmosott áfonyákat tedd papírkendőre, hogy megszáradjanak, majd keverd őket a masszába.
A felhevített palacsintasütőbe tegyél pár csepp olajat, majd ne túl magas hőfokon – mert a gyümölcscukor tartalom miatt hamar odaéghet – süsd ki a palacsintákat.
Juharsziruppal, nutellával, fahéjas cukorral, és mogyoróvajjal tudod variálni.
Nyitókép:istetiana/Getty
Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:
- Egészséges és hűsítő vacsora 15 perc alatt: hideg uborkaleves
- Ki mondta, hogy levest csak télen ehetünk? – Íme 3 recept, nem csak levesfüggőknek
- Az év zöldségsztárja a karfiol: a legfinomabb sült karfiolsaláta