Újabb hajtrendet inspirált a ’90-es évek: ez a frizura azonnal dúsabbá teheti a hajad

Hamarosan itt az új év, ami sokunknál együtt jár azzal, hogy új hajat vágatunk. Úgy tűnik máris megvan 2023 egyik ikonikus hajtrendje, az air cut haircut. A frizurát a ’90-es évek inspirálta, és szinte lehetetlen vele mellényúlni.

A kilencvenes évek hajtrendjét idéző air cut haircut, azaz levegős frizura felrobbantotta a TikTok-ot. Mindenki odavan az új frizuráért, ami minden arcformának tökéletes keretet ad. Az új őrület Koreából indult, és a levegős frizura lényege, hogy elég csupán kicsit megborzolni, és máris úgy néz ki, mintha most léptél volna ki a fodrászszalonból. 

@jujujucloe Hopping on the #airbangs trend ✨❤️ #Fyp #tiktoksg #hairtransformation #koreanhairstyle #salonsg #hair ♬ more than a woman x hot in herre – DJ LILLI

Egyszerre dús és levegős

Harry Josh, a hírességek stylistja szerint az air cut különlegessége, hogy egyszerre dús és levegős hatást kölcsönöz. Tökéletes keretet ad az arcnak, ráadásul mindenkinek jól áll. A fodrászt azt javasolja, ha valakinek kisebb fejformája van, érdemes a tincseket hosszabbra hagyni, a hosszúkás arcformához pedig rövidebbre vágni. Akinek pedig kerek, vagy szögletes fejformája van, annak érdemes nagyjából szemmagasságban vágatni ezt a frizurát. 

A Rachel-frizura úgy tűnik sosem megy ki a divatból

Az új trendet a kilencvenes évek és az idei bang-őrület inspirálta. Jennifer Aniston ikonikus frizurája akkora sikert aratott a Jóbarátokban, hogy a mai napig nem ment ki a divatból. A vállig érő réteges frizura lényege, hogy szép keretet kölcsönöz az arcnak, a lépcsőzetes vágásnak köszönhetően pedig hihetetlen dús hatást kelt.

Nem nyúlhatsz mellé

Mindegy, hogy egyenes, göndör, dús vagy vékonyszálú hajad van, az air cut haircut előnye abban rejlik, hogy mindenkinek jól áll. „Ha sok a hajad, remek formát kölcsönözhetsz vele, de akkor is tökéletes választás, ha dúsabb hatást akarsz vele elérni, arról nem is beszélve, hogy bármilyen arcformához igazítható ” – mondta a sztárfodrász.

Forrás: Byrdie, Hypebae, Popsugar
Nyitókép: Letizia Le Fur / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
    Legnépszerűbb cikkek: