Akár hétköznap is elkészítheted ezt az egyszerű glutén- és laktózmentes csokitortát

A csokitorta világnapjára – lévén hétköznapra esik – egy olyan egyszerű receptet hoztunk nektek, amit akár egy fárasztó nap után is öröm elkészíteni. És persze még nagyobb öröm elfogyasztani.

Ez egy nagyon egyszerű recept, éppen ezért biztosan sikerül majd mindenkinek. Ha nem szeretitek a csokitortát, akkor a krém alapjaként használhattok bármilyen általatok kedvelt pudingot, így más ízben is készülhet ez az egyszerű torta.

Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortához):

Alap:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál gluténmentes sütőpor
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • rizsliszt és laktózmentes vaj a forma kikenéséhez

Krém:

  • 1 csomag gluténmentes csokoládés pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 300 ml laktózmentes tej
  • néhány csepp rumaroma
  • 200 ml növényi habtejszín

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A sütőporral elkevert rizslisztet hozzákeverjük, majd a tojásfehérjével óvatosan összeforgatjuk. A tésztát vajjal kikent, rizsliszttel szórt tortaformába tesszük, majd 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a cukorral és a kakaóporral együtt folyamatos keverés mellett a tejben megfőzzük. A rumaromát belecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. Ha nem elég édes, még egy kevés porcukrot hozzáadhatunk. A tejszínt felverjük, majd az ízesített pudinggal összedolgozzuk. A kihűlt piskótalapot 3 részre vágjuk, a krém kétharmadával megtöltjük, majd a maradékkal a tortát kívülről is bevonjuk. Tetszés szerint díszítjük.

Még több gluténmentes receptet találsz Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv című könyvében.

Forrás: BOOOK Kiadó
Nyitókép: Kaszás Gergely | BOOOK Kiadó

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: