Akarod tudni, mi a Jennifer Aniston-jelenség titka?

Kijelenthetjük: aki annyi ideje fantasztikusan néz ki, mint Jennifer Aniston, annak a titkaira ezrek, tízezrek, sőt, talán nem túlzás, hogy milliók kíváncsiak.

Nem kérdés, hogy Jennifer Aniston fantasztikusan néz ki. Ez fiatal korban akár még a genetikára is ráfogható, de nem árt ha tisztában vagyunk vele, hogy egy bizonyos ponton, illetve életkoron túl egy nő csak akkor tud formában maradni, ha elegendő időt és energiát fordít magára. Ez a Jóbarátok színésznőjének esetében is így van. Edzője Leyon Azubuike, a Gloveworx alapítója szerint olykor még neki is nehéz lépést tartania a színésznővel, olyan szuper formában van.

1 Maradj rugalmas

Az edzéseidet a bemelegítés után mindig olyan gyakorlatokkal kezdd, amelyek segítenek abban, hogy flexibilis maradjon a tested. Ez lehet néhány nyújtógyakorlat, vagy jógapóz is. A lényeg, hogy minden nap végezz pár olyan feladatot, amelyekkel megőrizheted a rugalmasságodat. Egy idő után pedig azt fogod észrevenni, hogy nemcsak a tested lesz rugalmas, de te is hajlékonyabban állsz majd az élet dolgaihoz. És tudod, ami hajlik, az nem törik.

2. Plank a lelke mindennek

A törzs izomzatának megfelelő erősítése alapvető fontosságú, és nemcsak a hasizom szépsége miatt, hanem a belső szervek egészége miatt is. Ez az otthon is bármikor elvégezhető gyakorlat, amely egyszerre erősíti a hátat a vállat és a combot is. És ha jól csinálod, tényleg gyönyörű hasizmot eredményez. Jen minden nap kitart legalább háromszor egy percet, és ez meg is látszik az alakján.

3. Jennifer Aniston és az időszakos böjt

Ez a fajta diéta az, amelynek során kihagyod a reggelit, vagy a vacsorát. Nemcsak a fogyásban segít, de az üres gyomor hozzásegíti a szervezetedet ahhoz, hogy beindíthassa önrgeneráló folyamatait, így az öregedés elleni harcban is segíthet. A reggeli vagy esti kis koplalás alatt a szervezetből kitisztulnak a méreganyagok is, és a sejtejid is megújulnak.

4. Folyjon a víz

A sejtekből kiszabaduló méreganyagokat leginkább izzadással lehet kivezetni, ehhez pedig legmegfelelőbb az izzadás. Ez történhet futással, biciklizéssel, vagy gőzkabinban és szaunában is. Jen szerint ezek mindegyike segít felszámolni a narancsbőrt, és gyönyörű bőrt eredményez. A nap folyamán is fogyassz megfelelő mennyiségű vizet, de a szaunában a folyadék utánpótlásról se felejts el gondoskodni!

5. Edd magad egészségesre

Az vagy, amit megeszel, tartja a mondás. Jennifer Aniston nagyon odafigyel, hogy egyen egészséges zsírokat, megfelelő mennyiségű zöldéget és gyümölcsöt, illetve fehérjét is. Napi egy, mindenféle csodálatos színekben pompázó saláta kerül a tányérjára. Van, hogy ezeket saját maga készíti, és az olivaolaj sem marad le ezekről soha.

6. Álmodj szépeket

Mindenki azt hiszi, csak botoxszal és ráncfelvarrással lehet az öregedés jeleit késleltetni. Elbagatellizáljuk az alvás jelentőségét, pedig megfiatalít. Viszont, ha nincs meg a megfelelő mennyiségű alvás, akkor idő előtt érkeznek a kis szarkalábak is. Jennifer odafigyel, hogy mindig meglegyen a napi 7-8 órányi pihenése, amely alatt szervezete, izmai kellően tudnak regenerálódni.

7. Turmixold össze

És most nem a banánra gondoltunk, hanem az edzéseidre. Egyfelől a gyakorlataidat is minig váltogasd, és ne végezd folyton ugyanazokat a feladatokat ugyanarra az izomcsoportra, hanem legyen mindig pár különböző opciód. Ezen felül, ha a héten már végeztél erőnléti edzést, akkor a következő alkalommal inkább kocogj egy kicsit, rákövetkező nap pedig mondjuk a pilatest vagy a jógát válaszd. Próbáld ki az aerial tornát, a hullahoppot, a biciklizést vagy a teniszt. Egyszóval bármit, amivel különböző terhelést adsz az izomzatodnak.

8. Legyen tiéd a reggel

Kezdd a napodat egy kis mindfulnessel és hálaadással. Ha minden reggel tudsz öt-tíz percet a mentális egészségeddel foglalkozni, pár hónapon belül átalakul az egész életed. A reggeli meditációt vezesd le egy egészséges dzsúzzal, ami lehet zellerlé, cékla vagy esetleg répa almával. Vagy mindezek keveréke. A lényeg, hogy jó sok vitamin és főleg D-vitamin legyen bennük.

9. Négylábú jóbarát

Ha van egy négylábú barátod, nemcsak hatalmas sétákat tehettek, ami jó kondiban tart, de rengeteg szeretettel is feltölt.  Ha fantasztikusan szeretnél kinézni, mindig legyen egy négylábú is a családban, akinek puha bundájához oda tudsz bújni a nemszeretem napokon is. Jen például Clyde-ot, a kutyusát nemcsak esős napokon sétáltatja – amelynek köszönhetően egy kis plusz gyaloglással is formálja egyébként is csinos lábait –, de a munkába is magával hordja. Hiszen egyben legjobb barátok is, akik a húzós napokon is boldogságot jelentenek egymásnak.

10. Jennifer Aniston jókedve és kitartása örök

Rossz napok mindannyiunk életében vannak, de a mi választásunk abban rejlik, hogy hogyan reagálunk rájuk. Jen azt a hitet vallja, hogy mindig kedvesnek és jókedvűnek kell maradni. Nyilván sírjon az ember, ha sírnia kell, és ne tagadja meg a fájdalmát, de az élet rövid, és ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy megpróbálunk a napos oldalon járni. Jen rengeteg energiát fektet abba, hogy rendben tartsa mentális egészségét, és kedvességgel és hálával töltse meg napjait.

Nyitókép: Jason Merritt/TERM/Getty Images
Forrás: womenshealthmag

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: